Išbandykite gardų sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu ir taip paįvairinkite kasdienį pusryčių meniu bei sutaupykite laiko. Sumuštinį su špinatais, kiaušiniene ir sūriu valgykite, kol karštas.
kiaušinis
79 straipsnių
Ir kas mūsų užaugome be rūgštynių sriubos, retoriškai klausia mitybos specialistė Vaida Kurpienė? Šių rūgščiu skoniu pasižyminčių žalumynų galima rasti tiek nuosavose lysvėse šalia namų, tiek pievose ar pamiškėse. Beje, tai vienas žmogaus organizmui naudingiausių augalų, kuriame gausu vitaminų ir mi...
Vištienos gabaliukai tešloje rizikuoja tapti tikru šios vasaros hitu. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks demonstruoja, kaip pasigaminti itin gardų patiekalą. Vištienos gabaliukai tešloje skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Prieš dvejus metus Visatos gelmių nuotraukas į Žemę pradėjęs siųsti galingiausias kada nors sukurtas kosminis Jameso Webbo teleskopas pateikė dar vieną įspūdingą kadrą.
Susikurti namuose iškylų dvasią padės čiabatos sumuštinis su kiaušiniu. Pasijusite lyg būtumėte prie laužo ir lauktumėte itin gardžių pusryčių. Tiesa, sotų čiabatos sumuštinį su kiaušiniu gaminkite ne tik pusryčiams ir, žinoma, valgykite nelaukdami, kol atauš.
Pietūs bus gardūs ir sotūs, jei gaminsite bulvinius blynus su kiaušiniu. Kepkite ir valgykite iškart, kol patiekalas dar karštas. Neabejojame – ši bulvinių blynų su kiaušiniu versija jūsų virtuvėje įsitvirtins ilgam.
Cukinijų blyneliai – paprasta, greita, o kaip skanu. varškė patiekalui suteiks purumo ir skonio sodrumo. Valgykite cukinijų blynelius vos iškeptus.
Varškėčiai su bananais yra iš tų receptų, kurie įrašomi į šeimos patiekalų knygą. Jie tokie, kurie visada pasiseks, o svarbiausia – gardūs nuo pirmo kąsnio. Šis keptų varškėčių su bananais receptas – kaip tik toks.
Šis patiekalas – daržovės tešloje – gali tapti puikiu užkandžiu ar garnyru prie žuvies, vištienos ar mėsos patiekalų. Nepervirtos daržovės yra išlaikiusios skonį ir traškumą. Daržovės tešloje skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios.
Blynai su varške mėgstami kiekvienuose namuose. Pagaminti lietinius užtrunka, tačiau neabjeotinai šie blynai su varške yra labai gardūs.
Jei norite gardaus deserto, gaminkite rikotos pyragą. Tešlą paruošite vos per kelias minutes, o orkaitėje pyragas keps apie 25 minutes. Rikotos pyragą patiekdami apibarstykite cukraus pudra ir puoškite šviežiomis uogomis.
Ant grilio kepkite ir žuvį – šamo filė tešloje receptas čia labai tinka. Žuvį patiekite su grilintais smidrais – pasimėgaukite šia daržove, kol dar sezonas. Šamo filė tešloje patiks ir vaikams.
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Jei norite mėgautis kakaviniu biskvitu su ledais, gaminkite šį desertą iš vakaro. Tai gaivus ir sotus skanėstas, kuris patiks tiek mažam, tiek dideliam. Kakavinį biskvitą su ledais patiekite vos supjaustę.
Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Belgijos šokolado meistrai sukvietė į siurrealistinių motyvų inspiruotą Velykų margučių parodą. Ypač daug dėmesio sulaukė eksponatas, kurio viduje buvo įtaisytas nedidelis akvariumas su plaukiojančiomis žuvelėmis.
Pagaminkite „morkyčių“ – šis užkandis su kiaušinio užtepėle bet kurį švenčių stalą pavers nuotaikingu. Paruoštas „morkytes“ galima suguldyti lėkštėje ar sustatyti į stovą. Garantuojame – šis „morkyčių“ užkandis jums tikrai patiks.
Nė vienas nesame apsaugotas nuo to, kad šventę gali ne tik apsunkinti, bet ir visiškai sugadinti netinkamai paruoštas maistas. Netgi Šv. Velykų simboliu laikomas kiaušinis gali sukelti itin nemalonių sveikatos sutrikimų. Taigi ką daryti, jeigu pajutote apsinuodijimo požymius?
Yra žmonių, kurie savo raciono neįsivaizduoja be kiaušinio. Kodėl jis galėtų laimėti kovą prieš kitus maisto produktus, atsako mitybos specialistė Olga Pakalniškienė.
Šie morkų blyneliai paruošiami itin paprastai. Visa gardaus patiekalo paslaptis – gardus ir itin čia derantis naminis tahini padažas. Beje, tahini padažą galite naudoti ne tik prie morkų blynelių – jie tinka salotoms, daržovių patiekalams, košėms gardinti.