Šiukštu nedarykite to: sodininkai įvardijo pagrindinę krapų ir kitų kultūrų sodinimo žiemai taisyklę
Kaip paruošti žemę žiemai sodinti krapus.
363 straipsnių
Krapas (lot. Anethum) – magnolijainių (Magnoliopsida) klasės salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis.
Kaip paruošti žemę žiemai sodinti krapus.
Krapai yra ne tik skanus prieskoninis augalas, kurio galima dėti į bet kokį patiekalą. Šis augalas labai naudingas darže.
Kepti batatai puikiai tiks pietums ar vakarienei. Ypač skanu šį patiekalą valgyti su graikiško jogurto pagardu. Jo uždėkite ant kepto batato puselės ir skanaukite.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Toks užkandis – juodos duonos su agurkų salotomis – neabejotinai sulauks komplimentų. Lietuviai – keptos duonos mėgėjai, tad šiam užkandžiui tikrai neatsispirs. Juodą duoną su agurkų salotomis patiekite iškart.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Jei jums įdomu išbandyti naujus receptus, kepkite šį vištienos filė kepsnį. Minkšta, sultinga mėsytė, o kepsnys – sotus ir itin gardus. Vištienos filė kepsnį patiekite su barbekiu padažu.
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Gardiems ir sotiems pusryčiams – omletas su fetos sūriu ir žirneliais. Tai lengvi, bet sotūs ir maistingi pusryčiai. Omletą su fetos sūriu ir žirneliais valgykite vos iškeptą.
Vieno tinklalapio autorius įvardijo poras augalų, kuriuos naudinga sodinti šalia vienas kito.
Šiltuoju metų sezonu, kai kūnas reikalauja lengvesnio maisto, vienas mėgstamiausių pasirinkimų – šaltibarščiai. Įvairių skonių, tradiciniai ir ne visai, su virtomis ar keptomis bulvėmis – kuris pasirinkimas visgi sveikiausias? Maisto technologė Raminta Bogušienė atskleidžia sveikų šaltibarščių recep...
Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...
Šylant orui ieškome lengvesnių patiekalų, tad ši šalta agurkų ir jogurto sriuba – pačiu laiku. Tiršta, aromatinga, skalsi. Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą papuoškite žolelėmis, agurko skiltelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Kokia vasarą be šaltibarščių? Gaivių, su traškiais agurkėliais ir šiltomis apkeptomis bulvėmis. Ummm, skanumėlis. Šie veganiški šaltibarščiai skiriami visiems augalinio maisto mylėtojams, netoleruojantiems pieno produktų ir šiaip norintiems išmėginti veganišką šaltibarščių versiją. Kuri, beje, labai...
Lietuviški patiekalai niekada neatsibosta. Štai maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė patiekia „baltų šaltibarščių“ variantą. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – ši yra gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
Baklažanas – daržovė, kuri puikiai dera su kitais kitomis ir taip galima paruošti nuostabių patiekalų. Šiam receptui galima sunaudoti visą jų kalną ir mėgautis puikiu daržovių troškiniu. Baklažanas jame puikiai atsiskleidžia.
Gaivių užkandžių vasarą niekada nebus per daug, tad šiandien gaminame agurkų suktinukus. Su lengvu kreminiu sūriu ir sūdyta lašiša jie pamalonins kiekvieno valgytojo gomurį. Malonaus traškumo agurkų suktinukams suteiks saulėgrąžų sėklos su prieskoniais.
Makaronus su krevetėmis pagaminsite per rekordiškai trumpą laiką – vos per 10 minučių! Prieš patiekdami makaronus su krevetėmis apibarstykite krapais.