Iš meksikiečių virtuvės atkeliavę nachos netruko sulaukti pripažinimo. Dabar tai – vienas populiariausių užkandžių, kuris mėgiamas tiek vakarėlių, tiek šeimos laisvalaikio metu. Nachos valgykite, kol karšta.
Meksikos virtuvė
41 straipsnių
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Gana greitai pagaminamas užkandis – kesadilija su vištiena. Itin skanu jį valgyti šiltą, bet skanus ir atvėsęs. Ptrie kesadilijos su vištiena patiekite gvakamolės ar bet kokio mėgiamo padažo.
Šios tortilijos su vištiena – ypatingos, nes paruoštos su naminiu pomidorų padažu. O jis suteiks ypatingą skonį ir drėgmę. Patiekite tortilijas su vištiena dar šiltas.
Vis labiau įsitvirtinant vėsesniems orams ir mažiau sulaukiant saulės spindulių Lietuvoje, populiarėja kelionės į egzotinius kraštus. Ką svarbu žinoti renkantis tolimą kryptį ir kaip pasiruošti egzotiškoms atostogoms?
Šis patiekalas labai greitas, kvapnus, nesiožiuodami valgys ir norės pakartoti visi šeimos nariai, o tai – tikras komplimentas!
Pačios sriubos pavadinimas labai skambus, tačiau sriubai pagaminti naudojami ingredientai yra labai paprasti: pupelės, pomidorai, svogūnas, česnakas. Na, o papildomai aštrumo suteikia konservuoti čipotlės čili pipirai, bet jeigu nemėgstate aštriai, galite šių pipirų ir nenaudoti. Arba jeigu nerandat...
Sopa Azteca – tai labai įdomi, be galo skani ir labai paprastai paruošiama sriuba. Sopa Azteca pagaminti prireiks itin nedaug ingredientų, o tiems, kas negali nė dienos be mėsos, siūlau papildomai įdėti virtos ar keptos, suplėšytos ar susmulkintos vištienos ar kitos mėgstamos mėsos. Ir dar truputį a...
Turbūt būtų sunku rasti žmogų, kuris nemėgsta fajitų! Jei dar negaminote jų namuose, tuomet pats metas išmėginti! Fajitos yra Tex-Mex (Teksaso-Meksikos) patiekalas, kurį sudaro tortilijos, kepta mėsytė, keptos arba šviežios daržovės, įvairūs padažai ir kiti priedai. Kitaip tariant, patiekalas labai ...
Jei įprasti patiekalai nusibodę ir norisi naujų skonių, šis užkandis bus kaip tik! Šių tortilijų paruošimas kiek užtrunka, bet tikrai verta užtrukti virtuvėje ir po to atsipūtus mėgautis puikiu skoniu.
Meksika – nesibaigiančių fiestų ir kontrastų kupina šalis, kurios gyventojai garsėja gebėjimu pajusti gyvenimo skonį tikrąja to žodžio prasme.
Fajitą lengva pamėgti – ji gardi ir visada per greitai baigiasi. Tereikia didelių tortilijų, ant grotelių keptos mėsos, pakeptos vištienos arba, jei norite vegetariškos fajitos, – paprikų ir svogūnų. Taip pat galite pridėti pupelių, ryžių, salsos padažo ir tarkuoto sūrio. Arba to, kas jums patinka.
Fajitą lengva pamėgti – ji gardi ir visada per greitai baigiasi. Tereikia didelių tortilijų, ant grotelių keptos mėsos, pakeptos vištienos arba, jei norite vegetariškos fajitos, – paprikų ir svogūnų. Taip pat galite pridėti pupelių, ryžių, salsos padažo ir tarkuoto sūrio. Arba to, kas jums patinka.