Šiemet obuolių derlius džiugina – jį laiko geriausiu per pastaruosius keletą metų. Vieni iš savo sodų veža krituolius į sulčių spaudyklas ir taip išsaugo gausų derlių, kiti iš jų sugeba ir užsidirbti – pasirodo, kai kuriems pavyksta surinkti net ir 500 eurų. Tačiau Lietuvos verslinių sodų asociacijo...
Obuolių sultys
40 straipsnių
Obelis prie namų ar soduose auginantys jau suka galvas – ką daryti su derliumi. Dėžės sparčiai pildosi, bet visų juk nesuvalgysi. Žinoma, obuoliais, kaip ir kitomis gėrybėmis, visada galima pasidalyti su kitais, jei jų turite išties daug – galbūt naudinga ir parduoti. O jei net ir tai darant lieka d...
Pasiruoštus burokėlius žiemai naudosite mišrainėms, šiltoms ar šaltoms sriuboms ruošti. Gamybos procesas – itin paprastas ir greitas. Atvėsusi burokėlių žiemai stiklainius laikykite vėsioje vietoje.
Iš vieno bulvių maišo obuolių galima prispausti 20–25 l sulčių. Ar sultingi šiemet metai, klausia LNK „Žinios“ sulčių spaudimo įmonės vadovės Agnės Vaitekūnienės.
Ankstesniais metais sulčių spaudimo verslu rudenį užsiimdavo bent keli ukmergiškiai – prie jų spaudyklų mieste nusidriekdavo automobilių eilės.
Po prasto pernykščio sezono obuolių sulčių spaudėjai tikisi, kad šį rudenį darbo bus daugiau.
Šiemet jis ne tik vėlesnis, bet ir brangesnis. Pakuotė kainuos 10-15 centų brangiau. Sulčių spaudėjai atvirauja, kad kainos klientų negąsdina, tad dažniausiai renkasi brangiausias, tačiau patogiausias pastatomas 3 litrų talpas, praneša LNK žinios.
Versliniai sodai ir mažų sodų savininkai šiemet vieningi – dėl šalto pavasario derlius menkas. Nors kainos gana aukštos, tačiau tai ne visiems padengs nuostolius. Visgi, kelias išgyventi yra.
Gausus šiųmetis vaisių derlius leidžia tikėtis ne mažesnių sulčių spaudimo apimčių nei pernai.
Silkė – vienas iš tradicinių lietuviškų patiekalų, karaliaujantis ant kiekvieno šventinio stalo. Iš Šri Lankos kilęs virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Dilanas Dampella Gamage pasakoja, jog silkės nebuvo net ragavęs, kol neatvyko gyventi į Lietuvą. Būtent šiame krašte atrasti nauji skoniai privertė še...
Šių metų sodai turtingi obuolių. Šakos svyra nuo vaisių. Sodininkai jų naštą skuba palengvinti ne tik kraudami juos į dėžes rūsyje. Nerečiau renkamasi ir kitas jų išsaugojimo žiemai būdas – sulčių spaudimas. Vis dėlto medicinos mokslų daktarė, gydytoja dietologė Rūta Petereit teigia, kad net ir natū...
Antrą savaitę sulčių spaudėjai dirba kas antrą dieną, nes kol kas obuolių atvežama nedaug.
Kaip ir didžiojoje Lietuvos dalyje, taip ir Rokiškio rajone uogų, daržovių ir vaisių derlius šiemet vėlesnis.
Kai kas švenčių laukia su džiaugsmu, o kai kas su baime, jog vėl persivalgys – juokauja dietistė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė. DELFI laidai „Sveikatos receptas“ pašnekovė atskleidžia, kokie lengvi triukai padės išvengti persivalgymo.
Kasnakt vis žemiau nukrentanti oro temperatūra ir sinoptikų pranašaujamos šalnos skubina sodininkus nuimti paskutinį derlių. Ar gausus jis šiemet?
Pavasarinės šalnos, išgąsdinusios ūkininkus ir sodininkus, parodė tikrąjį savo veidą rudenį. Skaičiuojama, kad šiemet obuolių derlius bus kelis kartus menkesnis, ir tą jau pajuto sulčių spaudėjai. Ankstesniais metais sulčių spaudyklos ūždavo iki pat vidurnakčio ar net per visą naktį, dabar – vos kel...
Soduose ir daržuose gausiai užderėjus rudens gėrybėms sulčių spaudyklose prasidėjo didysis darbymetis. Bene kiekviename rajono miestelyje veikiančios sezoninės spaudyklos siūlo ne tik sulčių spaudimo, bet ir pasterizavimo bei pakavimo paslaugas.