Vienas – kariškis, kita – pasienietė. Jis kilęs nuo Pakruojo krašto, ji – žemaitė iš Plungės. Gavę darbus Klaipėdoje, ieškojo vietos aplink įsikurti. Ramybės uostą atrado Kretingos rajone esančiuose Rūdaičiuose, kur nusipirko, savaip įsirengė sodybą ir jau planuoja verslą, kokio kaime dar nebuvo.
receptas
1118 straipsnių
Receptas gali reikšti:
- Medicinoje – gydytojo išduodamas oficialus raštelis, pagal kurį vaistinėje gaunami vaistai;
- Kulinarijoje – kurio nors mišinio, valgio sudėtis ir gaminimo būdas;
- Buityje – praktinis patarimas.
Visi receptai vienoje vietoje - 1000receptu.lt
Internautai socialiniuose tinkluose suskubo dalintis „lietuvių liaudies“ receptu – mėsiška sriuba, vadinama „bybiene“. Tačiau nei lietuvių maisto istorikai, nei etnologai sako nesutikę tokio patiekalo nei literatūroje, nei natūroje, nors kartu priduria, kad senovės lietuviai valgydavo visas gyvulio ...
Orijus Gasanovas pristatė savo mėgstamą plėšytos vištienos mėsainį: tarsi Amerikoje, tik dar skaniau (1)
Kas pažįsta Orijų Gasanovą ar seka jo keliones, tikrai žino, kad atvykęs į naują šalį, užkietėjęs keliautojas visuomet stengiasi paragauti bent vieną populiarų tos vietos patiekalą. JAV yra viena mėgstamiausių Orijaus kelionių krypčių, o sultingi plėšytos vištienos mėsainiai jau tapę neatsiejama šio...
Vilnietė Teresė Staišiūnienė obuolių sūrius gamina jau 40 metų. Bandydama ir eksperimentuodama Teresė aptiko tinkamiausią gaminimo būdą ir nuo tol laiko obuolių sūrius gamina tik taip. Kasmet rudeniop moteris noriai dalijasi receptu, o pagal jį gaminantieji negaili pagyrų: tai pats skaniausias obuol...
Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Jau netrukus minėsime Žolinės šventę, kurią dažnas greičiausiai praleis gamtoje, kartu su artimaisiais, besidžiaugdamas skaniu, grilyje ar kepsninėje ruoštu maistu ir derliaus gėrybėmis. Kaip pasakoja keliautojas, kulinaras, maisto kultūros tyrinėtojas Vytaras Radzevičius, jau nuo seno Lietuvos gyve...
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.
Įprastas uogienių virimas yra gana varginantis procesas, kai tuo tarpu trintos uogienės gali būti pagaminamos gana greitai – tereikia uogas nuplauti, nusausinti, sutrinti (jei reikia, perkošti per sietelį), sudėti į indelius ir patalpinti šaldiklyje.
Jei dar nespėjote šią vasarą pasilepinti gardžiu gamtoje ruoštu maistu arba ieškote alternatyvų jau kiek pabodusiems šašlykams, turime kaip tik jums skirtą receptą. Brandintos jautienos antrekotas nepaliks abejingų net ir didžiausių grilio gurmanų.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Puikus receptas tiems, kas nemėgsta kepti – nekeptas tortas. Ir ingredientų daug nereikia. Tik kantrybės prireiks – nekeptas tortas turi „pagyventi“ šaldytuve.
Vasariškoje „Mamų virtuvės“ laidoje svečiuojasi Renata Jampolskė – aštuonmetės Viltės mama ir žinomo atlikėjo Mariaus Jampolskio antroji pusė.
Pusryčiams ar vakarienei kepami blynai su bananais ir varške yra tiesiog tobuli. Purūs, lengvučiai ir tikrai tirpstantys burnoje. Blynus su bananais ir varške patiekite medumi, plakta grietinėle ar uogiene.
Jei nesugalvojate, ką gaminti, paruoškite cukinijų „sviestą“. Jį pagaminti itin paprasta, o rezultatas džiugins. Cukinijų „sviestą“ vartokite atvėsusį.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...