Kalėdoms vis sparčiau artėjant, įvairiose šalies kalėdinėse mugėse ar parduotuvių lentynose galima pastebėti šiam sezonui būdingą gėrimą – nealkoholinį karštą vyną. Jį ragavusieji veikiausiai sutiktų, kad kiekvienoje vietoje skoniai skiriasi, tačiau kaip jį pasigaminti namuose, kad skonis primintų t...
receptas
1126 straipsnių
Receptas gali reikšti:
- Medicinoje – gydytojo išduodamas oficialus raštelis, pagal kurį vaistinėje gaunami vaistai;
- Kulinarijoje – kurio nors mišinio, valgio sudėtis ir gaminimo būdas;
- Buityje – praktinis patarimas.
Visi receptai vienoje vietoje - 1000receptu.lt
Jurgos Klimaitės-Riebling vokiški kopūstai su kiaulienos dešrelėmis: receptą ir slaptą ingredientą sužinojo iš anytos (1)
„Šeimų virtuvės“ laidoje apsilankė tarp Lietuvos ir Vokietijos gyvenanti žinoma scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Pasirišusi prijuostę energija ir gera nuotaika trykštanti moteris laidos žiūrovams parodė, kaip paruošti tradicinį vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su k...
„Šeimų virtuvės“ laidoje svečiuojasi žinoma Lietuvos scenaristė ir renginių organizatorė Jurga Klimaitė-Riebling. Drauge su laidos vedėja Egle Kernagyte-Dambrauske jos paruoš vokišką patiekalą – raugintus kopūstus su kiaulienos dešrelėmis.
Beprotiškai skanaus „Napoleono“ receptas Simonos šeimoje perduodamas iš kartos į kartą – kviečia išbandyti lengvesnę ir puresnę jo versiją (2)
Gal nedaugeliui žinoma, kad radijo laidų vedėja, prodiuserė Simona Albavičiūtė, viešoje ir erdvėje žinoma kaip Simona-Bandita, labai mėgsta sukinėtis virtuvėje. Be kasdienių patiekalų Simonai itin patinka sudėtingesni patiekalai, kuriems kartais tenka skirti ir porą dienų. Vienas tokių – „Napoleono“...
Kulinarinėje pokalbių laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankęs populiariausias Lietuvos vaikų rašytojas, trijų vaikų tėtis Tomas Dirgėla pasidalijo gardžių makaronų su lašiša ir grietinėlės padažu receptu. Prisipažinęs, kad virtuvėje jis – retas svečias, garsusis rašytojas įrodė, kad šį patiekalą pagamint...
Ar gali būti geresnis patiekalas nei šaltiena – visai nebrangus, įkvepiantis drąsiems eksperimentams ir įnešantis šventinės nuotaikos, juk tradicinį Kalėdų stalą be šaltienos sunku būtų įsivaizduoti. Beveik neabejojame, kad jau turite savąjį ištobulintą receptą, bet kviečiame išbandyti ir šį tą nauj...
Mėgautis patiekalų įvairove tikrai galima ir neišlaidaujant – tereikia įprasti sumaniai apsipirkti. Jei dar nežinote, kuo šį savaitgalį nudžiuginsite save ir šeimos narius plačiai nepraveriant piniginės, turime jums puikių idėjų.
Dukrytę auginanti vilnietė Marija Nenachova puikiai supranta, ką reiškia kiekvieną dieną vis sukti galvą, ką pagaminus šeimai. Todėl savo tinklaraštyje „Marijazilii“ noriai dalijasi receptais mažyliams ir visai šeimai, kurie palengvina kitų moterų gyvenimą – mamos nepaliauja dėkoti už lengvai pagami...
Vienas – kariškis, kita – pasienietė. Jis kilęs nuo Pakruojo krašto, ji – žemaitė iš Plungės. Gavę darbus Klaipėdoje, ieškojo vietos aplink įsikurti. Ramybės uostą atrado Kretingos rajone esančiuose Rūdaičiuose, kur nusipirko, savaip įsirengė sodybą ir jau planuoja verslą, kokio kaime dar nebuvo.
Internautai socialiniuose tinkluose suskubo dalintis „lietuvių liaudies“ receptu – mėsiška sriuba, vadinama „bybiene“. Tačiau nei lietuvių maisto istorikai, nei etnologai sako nesutikę tokio patiekalo nei literatūroje, nei natūroje, nors kartu priduria, kad senovės lietuviai valgydavo visas gyvulio ...
Orijus Gasanovas pristatė savo mėgstamą plėšytos vištienos mėsainį: tarsi Amerikoje, tik dar skaniau (1)
Kas pažįsta Orijų Gasanovą ar seka jo keliones, tikrai žino, kad atvykęs į naują šalį, užkietėjęs keliautojas visuomet stengiasi paragauti bent vieną populiarų tos vietos patiekalą. JAV yra viena mėgstamiausių Orijaus kelionių krypčių, o sultingi plėšytos vištienos mėsainiai jau tapę neatsiejama šio...
Vilnietė Teresė Staišiūnienė obuolių sūrius gamina jau 40 metų. Bandydama ir eksperimentuodama Teresė aptiko tinkamiausią gaminimo būdą ir nuo tol laiko obuolių sūrius gamina tik taip. Kasmet rudeniop moteris noriai dalijasi receptu, o pagal jį gaminantieji negaili pagyrų: tai pats skaniausias obuol...
Sako, ryto valgis turi būti sočiausias, tad kviečiame išsikepti tokią kiaušinienę. Gaminadmi užtruksite apie 15 minučių. Kiaušinienę patiekite su žaliomis daržovėmis.
Vienas receptų, ką galima pagaminti iš kiaulienos sprandinės, – šnicelis. Šiuokart rekomenduojame užkeptą sūriu ir pomidorais. Garnyrui prie šnicelio tinka ir bulvytės, ir makaronai, ir ryžiai.
Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Tirpstantis burnoje, tai – apie panakotą. Ją drąsiai galima vadinti dievišku desertu. Šįkart kviečiame pasigaminti panakotą su mangais.
Jau netrukus minėsime Žolinės šventę, kurią dažnas greičiausiai praleis gamtoje, kartu su artimaisiais, besidžiaugdamas skaniu, grilyje ar kepsninėje ruoštu maistu ir derliaus gėrybėmis. Kaip pasakoja keliautojas, kulinaras, maisto kultūros tyrinėtojas Vytaras Radzevičius, jau nuo seno Lietuvos gyve...
Jei norite obuolių pyrago greitai, gaminkite pagal šį receptą. Paruošite per 5 minutes ir galėsite šauti į orkaitę. Tai ne tik greitai pagaminamas, bet ir labai skanus obuolių pyragas su manais.
Gardžios ir sočios – tokios yra graikiškos salotos. Pagaminsite vos per 5 minutes. Paruoštas graikiškos salotas pagardinkite fetos sūriu.
Šis įdarytų paprikų receptas itin tiks norintiems sotesnio patiekalo. Išbandykite: nors šiek tiek užtruksite, tačiau neabejokite – įdarytos paprikos yra labai skanu.