Saulėgrąžų aliejus

57 straipsnių

Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...

Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.

Raminta Rakauskė

Gyventojai turėtų ruoštis aliejaus kainų pokyčiams, – įspėja kone vienos didžiausių gamyklų Baltijos šalyse „Lomista“, kuri užsiima aliejaus importu ir gamyba, įmonės vadovas Rimvydas Tamošiūnas. Jo teigimu, šiuo metu rinkose – galybė neaiškumų, pilnai nėra atsistatęs ir aliejaus tiekimas iš Ukraino...