Pasak gydytojos, pirmiausia su amžiumi moters organizme pagaminama mažiau moteriškųjų lytinių hormonų – estrogenų. Tai paveikia tiek kūno vidų – keičiasi kaulinis, riebalinis audinys, tiek išorę – viso kūno odą, veidą, plaukus: oda tampa sausa ir plona, atsiranda pigmentinių dėmių, o galvos plaukai gali pradėti slinkti. Be estrogenų pokyčių, sulėtėja ir kolageno gamyba. Kolagenas atsakingas už odos stangrumą, o jo sumažėjus stebimas ir jaučiamas odos glebumas – tiek veide, tiek visame kūne.

R. Pukenytė-Butrimovič teigia, jog, deja, net ir geriausi gydytojai laiko atsukti atgal negalės, tačiau jį pristabdyti ir sulėtinti senėjimo procesus tikrai įmanoma. Amžėjančioms moterims itin rekomenduojamos kolageną stimuliuojančios injekcinės bei lazerinės procedūros, kurios spartina kolageno gamybą ir leidžia džiaugtis stangresne kūno ir veido oda ilgiau.

 Gyd. Rūta Pukenytė - Butrimovič (Mikitastudio nuotr.)

„Bėgant metams, vykstant senėjimo procesams keičiasi kūno formos, glemba oda rankų, kelių, pilvo, sėdmenų zonose. Veido, kaklo bei dekoltė zonose pasirodo ne tik raukšlės – keičiasi veido kontūrai, nyksta taisyklingo ovalo forma, formuojasi „sukritusio“ veido įspūdis. Sulėtėjusi kolageno gamyba lemia ir kūno, ir veido odos glebumą, todėl biostimuliuojančios procedūros tampa tikru išsigelbėjimu.

Reguliari profesionali kosmetologinė priežiūra bei invazinės procedūros paskatina kolageno sintezę ir sugrąžina odai jaunystę. Bene populiariausios veidui – mikroadatės radiodažnio procedūros, kurias galima derinti su kalcio užpildų injekcijomis, o esant labiau išreikštam riebaliniam audiniui, „sunkesniam“ veido ovalui – „Hifu“ ultragarso biostimuliacija. Kalbant apie kūno odą – svarbu aktyvinti limfotaką, stangrinti odą bei slopinti riebalinio audinio išvešėjimą probleminėse zonose. Tai padės padaryti limfodrenažiniai masažai, multipoliarinio radiodažnio kontūruojamosios procedūros“, – pasakoja specialistė.

 HIFU procedūra (Mikitastudio nuotr.)

Įsibėgėjus amžėjimo procesams keičiasi net ir plaukų struktūra. Sulėtėjusi pigmento melanino gamyba plaukus paverčia žilais, be to, stokojant estrogenų, ypač menopauzės laikotarpiu, galvos oda tampa sausesnė, sulėtėjusi kraujotaka bei kolageno gamyba aktyvuoja net ir plaukų slinkimo procesą.

„Vyresnėms moterims labai svarbu reguliariai drėkinti galvos odą, – teigia gydytoja. – Labai efektyviai galvos odą sudrėkina hialurono rūgšties užpildų injekcijos, o PRP terapija paspartina galvos kraujotaką ir aktyvuoja plaukų augimo procesus.“

Estetikos klinika „Medihub“ – tai geriausi medicininės estetikos specialistai bei moderniausia įranga po vienu stogu. Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose įsikūrusiose klinikose atliekamos įvairios veido ir kūno puoselėjimo procedūros. Įspūdžio dovanų parduotuvė „Gera dovana“ šios Mamos dienos proga kviečia dovanoti savo mylimai mamai galimybę pasirūpinti savo grožiu ir leisti jai suspindėti jaunyste!

 Icoone procedūra (Mikitastudio nuotr.)

Gydytoja R. Pukenytė-Butrimovič brandžiai odai rekomenduoja šias 5 procedūras:

  1. Mikroadatis radiodažnis
  2. Kalcio biostimuliacinės injekcijos
  3. 5 jaunystės taškų giluminio drėkinimo, stangrinimo ir pakėlimo injekcijos
  4. Plaukų augimo intensyvinimas PRP
  5. Kūno ir veido limfodrenažas
 PRP procedūra (Mikitastudio nuotr.)

Visas šias paslaugas galima užsisakyti su „Medihub“ daugkartinio atsiskaitymo dovanų čekiu, kurį galima įsigyti „Geroje dovanoje“. Lyderiaujančios įspūdžio dovanų parduotuvės „Gera dovana“ asortimente – daugiau nei 3 500 įspūdžio dovanų Mamos dienos ar bet kokia kita proga: nuo grožio procedūrų, SPA ir masažų iki nakvynių Lietuvoje ir užsienyje, nuo gurmaniškos vakarienės restorane, bilietų į teatrą iki skrydžio oro balionu. Įspūdžio dovanų galima įsigyti el. parduotuvėje www.geradovana.lt, 27-iose firminėse „Geros dovanos“ parduotuvėse Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Marijampolėje, Alytuje, Mažeikiuose bei 180-yje stendų visoje Lietuvoje. „Gera dovana“ – dovanoti gera!