Kitų metų sausį R. Mizarienė švęs penkiolikos metų veiklos šioje bendrovėje sukaktį. Moteris sako, kad per visus tuos metus nei karto nesuabejojo savo pasirinkimu.

„Turbūt reikiamu laiku atsidūriau reikiamoje vietoje, nes šiandien save čia tikrai realizuoju ir neįsivaizduoju savo gyvenimo be šios veiklos.

Nors kažkada vienas grupės vadovas sakė, kad mato mane ateityje ir kaip grupės vadovę, nemanau, kad vadovaujanti pozicija yra kiekvieno finansų konsultanto siekiamybė. Ne kartą pati sau esu pripažinusi, kad sėdžiu savo rogėse“, – įsitikinusi pašnekovė.

Gyvenimas įrodė, kad sudaryti gyvybės draudimo sutartį – verta

R. Mizarienė sako pastebėjusi, jog neretai žmonės būna klaidingai įsitikinę, kad darbovietė ar darbdavys yra juos apdraudęs.

„Tokias atvejais visuomet paprašau, kad jie tai išsiaiškintų – ne dėl manęs, o dėl savęs, kad padarytų „namų darbus“ sau. Ir pasirodo, jog tai ne visada yra gyvybės, traumų ar kritinių ligų draudimas. Nes kai atsitinka kokia nors nelaimė, žmonės staiga sužino, kad tai nėra draudžiamasis įvykis ir jokios išmokos jiems nepriklauso“, – apie vis dar neretai pasitaikančias situacijas kalba ji.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Rasa Mizarienė su anūke

Pati Rasa sako išgyvenusi panašią situaciją.

„Prieš šešiolika metų palaidojau vyrą. Jam buvo tik trisdešimt šešeri. Likau našle su keturiolikmete dukra. Jei vyras būtų turėjęs gyvybės draudimą, man nebūtų reikėję atsisakyti daugybės dalykų vardan to, kad galėčiau investuoti į dukros mokslus ir suteikti jai universitetinį išsilavinimą“, – atvirauja moteris.

R. Mizarienė šiandien patarianti savo klientams labai rimtai pagalvoti, kas būtų, jeigu šie vieną dieną tiesiog negrįžtų namo ar juos užkluptų labai sunki liga.

„Socialiniuose tinkluose vis dar matome pagalbos prašymų – padėkite, paaukokite! Tai prašoma paramos pargabenti žmogų iš užsienio po sunkios traumos, tai reikia mokamo gydymo onkologinės ligos paliestam žmogui... Paaukoju, padedu ir aš, nes visuomet geriau duoti, negu prašyti. Bet dažnai pagalvoju: o kur žmogus buvo anksčiau, kodėl nepagalvojo, kad ir jį gyvenimas gali pažeisti?“, – kalba finansų konsultantė ir priduria, kad ir ji pati, ir jos artimieji turi visas draudimo apsaugas. Anot jos, negalėtų kitiems siūlyti paslaugos, jei šios vertingumu netikėtų pati.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Rasa Mizarienė sako jog kelionės - viena geriausių poilsio formų

„Gyvybės draudimas yra meilės draudimas sau ir savo artimiesiems“, – įsitikinusi R. Mizarienė.

Technologijos palengvina, bet svarbiausi dalykai nesikeičia

„Allianz Lietuva“ vyriausioji patarėja sako, kad per tuos beveik penkiolika metų labai pasikeitė technologijos, jos palengvino finansų konsultantų veiklą:

„Anksčiau teko darbuotis su daugybe popierių, o dabar turime daug veiklą palengvinančių programų, galime padėti klientams sudaryti gyvybės draudimo sutartis dirbdami ir iš namų.“

Tačiau, anot R. Mizarienės, technologijos nepakeitė svarbiausio dalyko – bendravimo ir santykio su žmogumi kūrimo.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Rasa Mizarienė MDRT konferencijoje Nešvilyje, JAV

„Man svarbiausia yra tiesioginis kontaktas su klientu. Niekada nesudarau sutarties neišaiškinusi klientui, ką jis vienu ar kitu atveju gaus, neatsižvelgusi į visus jo poreikius, finansines galimybes. Raginu apsvarstyti galimybę apsidrausti ir nuo kritinių ligų, nes jos dažnai užklumpa ir jaunus žmones“, – apie profesinę kasdienybę kalba pašnekovė.

Anot jos, idealu, kai kiekvienas šeimos narys turi gyvybės draudimą. „Tačiau pirmiausiai turėtų apsidrausti tas asmuo, kurio pajamų netekimas, negalėjimas dirbti ir uždirbti itin skaudžiai atsilieptų šeimos biudžetui“, – pataria finansų konsultantė.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Rasa Mizarienė

Mažas pajamas gaunantys klientai irgi siekia saugumo

Tačiau R. Mizarienė pastebi, kad net ir sudėtingose situacijose galima įžvelgti viltingų momentų.

„Kai nutikus nelaimei žmogus gauną solidžią išmoką, jam bent jau nereikia galvoti, kaip toliau mokėti paskolą ar atsiskaityti už gydymo paslaugas. Būna, kad jauni žmonės, kuriems diagnozuojami onkologiniai susirgimai, gauna išmoką ir likusią nuo gydymo jos dalį panaudoja kelionėms, atostogoms, poilsiui. Žmonės išleidžia tuos pinigus, kaip jiems atrodo tinkamiausia, – pasakoja finansų konsultantė. – Klientai būna patenkinti, kai sutaupo vaikų mokslams ar jų savarankiško gyvenimo pradžiai. Aš būnu laiminga, kai draustis ateina antra klientų karta. Tėvai draudė vaikus, o šie užaugę ateina drausti jau savo atžalų“.

Finansų konsultantė sako pastebinti, kad vis daugiau žmonių supranta draudimo naudą, ypač užsienyje gyvenantys lietuviai.

„Žmonės, kurių pajamos mažesnės, taip pat yra labiau linkę rūpintis savo finansiniu saugumu, nes jiems gyvybiškai svarbu neprarasti tų pajamų, o sunkiausiais gyvenimo momentais sulaukti pagalbos“, – pastebi ji.

Ji prisipažįsta, jog kartais drauge su klientais verkia ir pati:

„Kadangi dirbu daug metų ir turiu platų klientų ratą, išmokas tenka pildyti kone kiekvieną savaitę. Jei mano klientai susiduria su kritine liga, vakare guluosi ir ryte keliuosi galvodama apie jų situaciją. Esu labai jautri, žmonių nelaimes nešuosi į namus.“

R. Mizarienė neslepia, jog yra darboholikė bei perfekcionistė: „Šioje veikloje neskaičiuoju darbo valandų, daug savęs atiduodu žmonėms.“

Tačiau moteris tikina nedirbanti kiekvieną savaitgalį. O savo prioritetus išdėliojusi taip: sveikata, šeima, darbas.

„Turiu šešių metų anūkę, kuriai noriu skirti daugiau laiko. Mane labai gydo kelionės, emociškai pasikraunu grybaudama. Esu gamtos vaikas, kai tik yra galimybė, lekiu į mišką“, – apie atokvėpio akimirkas pasakoja ji.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Rasa Mizarienė

Diena, praleista veltui, yra išbraukta iš gyvenimo

„Rask širdžiai mielą veiklą, ir nebereikės dirbti“, – apie asmeninio gyvenimo ir karjeros derinimą kalba R. Mizarienė.

Ir kaip vieną didžiausių profesinių pasiekimų ji įvardija įgyvendintą MDTR (ang. Million Dollar Round Table) kartelę.

„Įgyvendinę MDRT reikalavimus, į tarptautinę konferenciją susirenka vienas procentas geriausių finansų konsultantų iš viso pasaulio. Pernai konferencija vyko Nešvilyje, kurioje dalyvavau ir aš. Šis pasiekimas – tai mano gyvenimo istorijos dalis, ir tų patirtų emocijų niekada nepamiršiu“, – apie profesinio įvertinimo viršūnę kalba pašnekovė.

Pasak R. Mizarienės, tokie renginiai yra neįkainojama patirtis, nes čia susirenka patys stipriausi ir geriausi konsultantai, kurie vieni iš kitų semiasi žinių bei patirties.

„Didžiuojuosi ir džiaugiuosi, kad dirbu „Allianz Lietuva“, kad šioje tarptautinėje bendrovėje turime ne tik visas galimybes tobulėti, bet ir jausti draugišką kolegų palaikymą bei gerą atmosferą. Čia nėra atskirties tarp vadovų ir konsultantų, – tvirtina pašnekovė. – Mano veikloje tenka nuolatos viskuo domėtis, nes keičiasi įstatymai, vyksta įvairios reformos. Privalai tobulėti, kad būtum savo srities profesionalas ir suteiktum žmogui geriausiai jo poreikius atitinkančią paslaugą.“

Tačiau, anot pašnekovės, viskas yra išmokstama, tereikia noro ir disciplinos.

„Pati esu labai užsispyrusi. Diena, praleista veltui, yra išbraukta iš gyvenimo“, – apie savo profesinį moto kalba R. Mizarienė.

Svarstančius rinktis šį profesinį kelią moteris ragina nedvejoti.

„Naujas žmogus mūsų įmonėje niekada nepaliekamas vienas. Jį supa kolegos, kurie jam padeda, kurie į jį investuoja savo žinias. Aš ir pati kartais vedu susitikimus su klientais, kad naujokai galėtų stebėti ir mokytis. Tačiau svarbiausia – mylėti žmones ir mėgti su jais bendrauti“, – įsitikinusi R. Mizarienė.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją