Įmonė „užkrėtė“ vyrą savo pavyzdžiu

Pasakodamas apie tai, kaip pavyko tiek metų išlikti lojaliu „Allianz Lietuva“ finansų konsultantu ir nesidairyti į kitas bendroves ar įmones, A. Dizik sako negalintis išskirti vienos priežasties. „Tokių „kabliukų“ yra tikrai ne vienas, sakyčiau, jų daugybė“, – šypsosi pašnekovas. Ir pradeda vardinti.

Anot vyriausiojo finansų konsultanto, jam labai svarbu tai, kad nebūtina visą dieną dirbti biure, darbo grafikas laisvas. Tačiau, anot Anton, kai turi užsibrėžęs tikslą, „išlaisvėti“ ir atsipalaiduoti labai negali – turi susikaupti ir kryptingai jo siekti.

„Taip pat ši veikla pakankamai aktyvi, nemonotoniška. Tenka pažinti daug skirtingų žmonių, su jais bendrauti“, – dar vieną privalumą įvardija A. Dizik.

Jis taip pat džiaugiasi, galėdamas konsultuoti klientus. „Priimdami vienus svarbius sprendimus, žmonės sukaups kapitalą vaikų ateičiai, kitus – pasirūpins oresne pensija, o tretiems pavyks išvengti didelių finansinių nuostolių, jei teks patirti traumas ar ligas, – apie savo indėlį konsultuojant „Allianz Lietuva“ klientus pasakoja A. Dizik. – Esu empatiškas žmogus, tad finansų konsultanto veikla puikiai išpildo mano vidinius įsitikinimus, realizuoju savo norą padėti kitiems“, – sako pašnekovas.

Anton svarbu, jog socialiai atsakingą požiūrį „Allianz Lietuva“ demonstruoja ir prisidėdama prie įvairių prasmingų iniciatyvų bei veiklų.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Anton Dizik su šeima

„Kasmet bendrovė organizuoja ne tik kraujo donorystės akcijas, bet ir teritorijų tvarkymą senelių globos namuose, dalyvauja kitose akcijose. Vos tik įsiliejęs į bendrovės kolektyvą, aš pats pirmą kartą tapau kraujo donoru. Donorystės idėja yra labai prasminga, todėl kraujo duodu reguliariai. Esu jo aukojęs jau 25 kartus“, – apie kilnią veiklą užsimena A. Dizik.

Antras bandymas buvo sėkmingas

Įdomu, jog ilgametis „Allianz Lietuva“ vyriausiasis finansų konsultantas čia patekti svajojo jau nuo studijų laikų. Tiesa, tai pavyko tik iš antro karto ir, beje, gerokai vėliau.

„Studijavau KTU Ekonomikos ir vadybos fakultete, įgijau magistro laipsnį finansų srityje. Anuomet, dar būdamas studentas, ėjau į darbo pokalbį šioje bendrovėje, kuri anuomet dar vadinosi „Aviva“, aplikavau į finansų konsultanto pareigas. Tiesa, tada buvau studentas, neturėjau jokios darbinės patirties“, – Anton nusišypso, kad nuo likimo pabėgti vis tiek nepavyko. Įgijęs pardavimų ir finansų analizės patirties, 2009-aisiais metais sėkmingai pradėjo 14 metų besitęsiančią finansų konsultanto karjerą „Allianz Lietuva“ bendrovėje.

„Jau seniai ši veikla tapo tam tikru pomėgiu, nuo kurio per tiek metų visai nepavargstu“, – sako A. Dizik.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Anton Dizik

Jis džiaugiasi, kad „Allianz Lietuva“ bendrovėje pavyko pasiekti ir MDRT (ang. Million Dollar Round Table) kartelę.

„Tai yra vienas aukščiausių finansų konsultanto vertinimų, suteikiantis galimybę sudalyvauti kasmet Jungtinėse Amerikos Valstijose arba Kanadoje vykstančiose geriausių finansų konsultantų iš viso pasaulio konferencijose, pasisemti patirties iš pačių geriausių šios profesijos atstovų, praplėsti akiratį. Tai labai motyvuojanti patirtis“, – sako A. Dizik.

Žmonių nelaimės kartais neleidžia užmigti

Paminėjęs daugybę priežasčių, kodėl ši veikla per tiek metų vis dar įdomi, vyras įvardija pačią didžiausią motyvaciją – tai kasdieninės veiklos prasmingumas.

A.Dizik sako, jog teko pamatyti nemažai tokių gyvenimiškų situacijų, kurios ir sukrėtė, ir parodė, kaip draudimo išmokos žmonėms padėjo atsitiesti patyrus traumas, ligas ar išgyvenant sunkiausias gyvenimo akimirkas.

„Prisimenu situaciją, kai klientas abejojo dėl galimybės išlaikyti sutartį. Susitikome aptarti sutarties naudos, kartu prisiminėme priežastis, dėl kurių kažkada žmogus priėmė sprendimą draustis. Žmogus nusprendė, kad nutraukti draudimo sutartį galima visada, bet ramiau gyventi ją turint. O praėjus keliems mėnesiams nuo to pokalbio, sulaukiau skambučio, jog žmogus, dirbdamas garaže, patyrė sunkią traumą, neteko vieno piršto ir kito piršto falangės“, – pasakoja A. Dizik. Anuomet klientui buvo išmokėta beveik 3 tūkstančių eurų išmoka, jis galėjo nesukti galvos dėl nedarbingumo.

„Po išmokos gavimo skambino to kliento žmona ir verkdama dėkojo, kad kažkada pasiūliau vyrui apsvarstyti gyvybės draudimo ir papildomų apsaugų nuo traumų apsaugas. Kritiniu metu šeimai tai buvo didelis finansinis ramstis“, – prisiminimais dalijasi „Allianz Lietuva“ vyriausiasis finansų konsultantas.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Anton Dizik visada laiką susiplanuoja taip, kad jo pakaktų šeimai ir kelionėms

Jis neslepia, jog panašios situacijos paliečia ir jį patį: „Esu gana jautrus žmogus, tad kartais klientų nelaimės mane išmuša iš vėžių, neleidžia naktimis užmigti. Juk per tiek metų ne kartą teko susidurti ir su mirtimi.“

A.Dizik sako, kad bene ryškiausiai į atmintį įsirėžęs atvejis, kai staiga mirus vyrui, pagrindiniam šeimos maitintojui, liko motina su dviem vaikais: „Kadangi per tiek bendradarbiavimo metų su klientu buvome tapę gerais draugais, tą nelaimę priėmiau ir kaip asmeninę tragediją. Tiesa, to žmogaus kažkada priimtas sprendimas apsidrausti padėjo šeimai nepalūžti finansiškai, neįklimpti į skolas.

Kai žmonėms kyla abejonių dėl draudimo, kai jie svarsto, ar jis reikalingas, ar verta apsidrausti gyvybės draudimu, visuomet atsakau, kad gyvybės draudimą verta turėti“, – savo profesinį moto įvardija pašnekovas.

A.Dizik teigimu, draudimo turėjimas parodo tam tikrą žmogaus atsakingumo laipsnį prieš savo šeimą, supratimą, kad atsitikus nelaimei, finansinė našta guls ne ant artimųjų pečių, bet bus draudimo bendrovės rūpestis.

„Labai svarbu sutarties sudarymo metu teisingai įvertinti šeimos poreikius ir galimybes, lūkesčius, kad sutartis atitiktų šeimos lūkesčius ir leistų ramiai miegoti“, – pataria jis.

Gyvas ryšys – pats efektyviausias

Kalbėdamas apie savo kasdienį darbo dienos režimą, Anton pabrėžia, jog šiais interneto laikais gyvas bendravimas išlieka vertybe.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Anton Dizik

„Prie darbų prisėdu ryte apie 9–10 val. Skiriu laiką klientams, skambinu, konsultuoju, aptarnauju. Jei jiems patogu susitikti gyvai, aptarti turimas sutartis, visada tokiai idėjai pritariu – gyvas bendravimas yra nepakeičiamas. Skambučiais tik primenu, kad klientai jaustų ir žinotų, jog esu šalia, pasiruošęs padėti, suteikti informaciją“, – apie požiūrį į savo veiklą kalba A. Dizik.

Profesiniai reikalai, susitikimai neretai netelpa į tradiciškai suprantamas darbo valandas, tad tenka derinti susitikimus ir savaitgaliais – tuomet laisvesnių valandų susiplanuoja kurią nors darbo dieną. „Mano šeima prie to jau priprato, o dar svarbiau – kad, matydama, jog man svarbu, palaiko ir paremia, niekada nepriekaištauja“, – džiaugiasi vyras.

Vyro šeimoje – du vaikai, prieš darbus jis juos išlydi į mokslus. „Nors vaikai ir nemaži – dukra jau pradėjo studijas universitete, o sūnus ketvirtokas, vis tiek malonu kas rytą jais pasirūpinti“, – pasakoja vyriausiasis finansų konsultantas.

Šeimos laisvalaikis – aktyvus, už namų sienų. „Mums patinka pasivaikščioti po miškus, parkus. Buvimas gamtoje leidžia atsipalaiduoti ir „įkrauti baterijas“.

Tai pat mėgstame keliauti, stengiamės derinti poilsines keliones su pažintinėmis. Mėgstame iš anksto susiplanuoti įvairius maršrutus, aplankyti istorines vietas, muziejus. Norime, kad tai vertintų ir mūsų vaikai“, – apie kasdienybės džiaugsmus kalba A. Dizik.

Šaltinis
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją