Buhalterija pasirodė besanti monotoniška

Allianz Lietuva“ vyriausioji finansų patarėja Renata Urvakienė šioje gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovėje atsidūrė visiškai netikėtai. „Turėjau darbą, buvau buhalterė ir apie jokias permainas negalvojau“, – prisimena moteris.

Tačiau Renata kartą sulaukusi savo gyvybės draudimo konsultantės klausimo, galbūt pažįstanti žmonių, kurie norėtų tapti finansų konsultantais, o galbūt ir pačiai būtų įdomu save išbandyti naujoje srityje.

„Sutikau pagelbėti. Tuomet pasakiau, jog galiu padėti rasti žmonių, tačiau pati nesiimsiu naujos veiklos, nes turiu darbą. Tačiau viskas susiklostė taip, kad pabandžiau jėgas šioje veikloje pati, man patiko ir jau septyniolikti metai esu su „Allianz Lietuva“, – apie netikėtą gyvenimo pokytį pasakoja R. Urvakienė.

Lygindama dvi veiklas, moteris sako, jog šiandien, po daugiau nei šešiolikos metų finansų konsultantės rogėse, savęs jau neįsivaizduoja kitoje srityje.

„Buhalterija, mano akimis, liūdnas ir monotoniškas užsiėmimas, nes matai dažniausiai tik skaičius. O čia kasdien susipažįstu ir bendrauju su naujais žmonėmis“, – apie visiškai kitokios veiklos etapą kalba pašnekovė.

Pasak R. Urvakienės, platinant „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo paslaugas, tenka prisiderinti prie kiekvieno žmogaus, jo poreikių, lūkesčių, išmanyti psichologiją. „Čia yra daug įvairių niuansų, kurie ir nuspalvina kasdienybę, paverčia gyvenimą vienu dideliu stebuklu”, – sako ji.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Renata Urvakienė

Mėgstama veikla – kelias į lyderystę

„Allianz Lietuva“ kolegos negaili gerų žodžių R. Urvakienei už jos žinias, profesionalumą, pastebi ir jos rodomą lyderystę. Pati moteris mano, jog iškopti į profesines aukštumas jai padėjo įgimtas užsispyrimas, noras tobulėti ir siekti daugiau.

„Jau pirmieji mano veiklos metai, platinant „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo paslaugas, buvo gana sėkmingi. Pasiekta vyriausiosios finansų patarėjos pozicija mane įpareigoja nuolat gilinti žinias, tobulėti. Jei pasitenkinčiau pasiektu lygmeniu ir nieko nebenorėčiau, veikiausiai nei pati savęs nesuprasčiau, nei mane suprastų kolegos, – atvirauja R. Urvakienė.

R. Urvakienės prioritetas – klientai

„Būna, jie paskambina trečią valandą nakties, pasakodami, jog sudegė namai, apdegė jie patys, ir klausia, ką daryti. Tuomet keliuosi iš lovos, įsijungiu kompiuterį ir sprendžiu žmogaus problemą, kad kuo greičiau galėčiau paskambinusi pasakyti – jūs užsitikrinote savo finansinę pagalvę nelaimės atveju, – pasakoja moteris. – Man svarbu, kad „Allianz Lietuva“ yra tvirtas finansinis ramstis savo klientams“.

Renatos manymu , finansų konsultanto profesija geriausiai tinka ekstravertiškoms asmenybėms ir mokantiems bei mėgstantiems planuoti savo laiką. Finansų konsultantui svarbu mylėti žmones, gebėti ir mėgti su jais bendrauti.

Tačiau svarbiausia, pasak moters, labai tikėti tuo, ką darai.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Renata Urvakienė

„Mūsų veikloje labai svarbus dėmesys klientui. Kiek savęs atiduosi, tiek gausi atgal. Aš vadovaujuosi principu, kad dėmesys, susikoncentravimas į kiekvieną klientą ir yra tas kelias į sėkmę“, – savo požiūriu dalijasi pašnekovė.

R. Urvakienė sako, kad bene labiausiai savo profesijos prasmę pajunta tada, kai nutikus nelaimei, „Allianz Lietuva“ gali klientui suteikti tvirtą finansinę atramą.

R. Urvakienė teigia žinanti nemažai situacijų, kuomet draudimo išmoka klientui buvo gyvybiškai svarbi ir reikšminga: „Esu iš klientų ir jų artimųjų ne kartą girdėjusi, kad jei ne „Allianz Lietuva“ draudimo išmoka, tiesiog nežinotų, ką reiktų daryti, iš kur gauti pinigų mirties ar kritinės ligos atveju.“

Susitikimai su kolegomis iš viso pasaulio – ir motyvuoja, ir ugdo

R. Urvakienė yra net aštuonis kartus įvykdžiusi „Million Dollar Round Table“ (MDRT) reikalavimus. Tai tarptautinė organizacija, kuri vienija pačius geriausius gyvybės draudimo finansų konsultantus iš viso pasaulio.

MDRT reikalavimus įvykdo tie finansų konsultantai, kurie yra labiausiai atsidavę šiai profesijai, pasiekia aukščiausią profesinės etikos, klientų aptarnavimo, lojalumo bei pasitenkinimo įmonės teikiamomis paslaugomis lygį.

R. Urvakienė pasakoja, jog šiose konferencijose susirenka 1 proc. geriausių gyvybės draudimo finansų konsultantų iš viso pasaulio. Anot moters, sudėtinga netgi perteikti jausmą, kuris apima, kai vienoje vietoje matai tūkstančius iš daugybės šalių atvykusių profesionalų.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Renata Urvakienė

„Šiemet MDRT konferencija vyko JAV, Nešvilyje, ir kartu vyko nemažas būrys profesionaliausių „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų. Visi laimingi, visi patenkinti tuo, ką daro. Nerealu! O dar nerealiau, jog jie visi – tavo bendraminčiai, tavo profesijos žmonės“, – įspūdžiais dalijasi pašnekovė.

Renata itin skatina savo kolegas bent kartą pasiekti MDRT rezultatą ir pačiam pabūti toje aplinkoje, pajusti tą gerą atmosferą.

„Tokie renginiai – tai ir bendrystė, ir įvairūs mokymai, ir motyvacija. Analizuojame, mokomės ne tik, kaip dar efektyviau planuotis laiką, kaip bendrauti su klientais, auginti profesinę etiką, bet ir aktyviai dalijamės įsimintinomis istorijomis, gerąja praktika... Atrodo, lyg ir žinomi dalykai, tačiau kaskart ten nuvykęs pagauni save galvojant: „Žinojau, bet to nedariau, reikia pabandyti.“ Taip pat prisimeni tai, ką jau žinai, išgirsti ir pamatai daug naujų dalykų, kuriuos vėliau pritaikai savo kasdieninėje veikloje“, – apie motyvuojančią patirtį pasakoja R. Urvakienė.

Nepraleidžia nei vienų sūnaus varžybų

„Allianz Lietuva“ vyr. finansų patarėja R. Urvakienė sako nebijanti prisipažinti, kad yra darboholikė. „Namuose irgi turiu įsirengusi darbo vietą. Kartais vyras nuvaro mane nuo kompiuterio, primindamas, kad jau seniai atėjo poilsio metas“, – apie savo kasdienybę pasakoja moteris.

Ji pabrėžia, kad laisvas grafikas yra vienas šios veiklos privalumų. „Šeimai laiko atseikėju užtektinai. Net ir augindama sūnų nebuvau atitrūkusi nuo profesinės veiklos būtent dėl lankstaus grafiko“, – apie profesinių bei šeimos įsipareigojimų derinimą pasakoja R. Urvakienė.

Allianz Lietuva vyriausioji patarėja Renata Urvakienė su šeima

Vienam pašnekovės sūnui jau beveik 30 metų, kitam – dar tik 12. Jaunėlis sūnus yra profesionalus pramoginių šokių šokėjas, todėl šeimos savaitgaliai būna aktyvūs, leidžiami sūnaus varžybose. Beje, Renata nepraleidžia nei vienų sūnaus varžybų.

Pasak jos, svarbu planuoti laiką ir tikslingai dirbti, tada ir pavyks sėkmingai tvarkyti gyvenimą.

„Allianz Lietuva“ priklauso vienai didžiausių turto valdymo ir draudimo rinkos lyderių pasaulyje „Allianz“ grupei, veikiančiai daugiau nei 70 pasaulio šalių.

Lietuvos banko duomenimis, „Allianz Lietuva“ per dešimtmetį savo gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju išmokėjo daugiausiai rinkoje, 38,8 mln. eurų (Lietuvos bankas, 2013-01-01–2022-12-31).

Išmokos „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo klientams nelaimės atveju nuo veiklos pradžios iš viso sudaro 52 mln. eurų („Allianz Lietuva“, 2022-12-31).

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją