Atrask mėgstamą veiklą ir atostogausi visą gyvenimą

Vyriausiasis finansų konsultantas R. Mikaliūnas įsitikinęs, kad sėkmė pasiekiama tada, kai žmogus atsiduria savo vietoje.

„Žmonės skirtingi. Vieni, tarkim, gali turėti savo veiklą ar verslą, o kiti – ne. Jei gali savo dieną paskirstyti pats savarankiškai, vadinasi, gali turėti savo verslą, jei reikia nurodymų, kada dirbti, kada ilsėtis ar atostogauti, tuomet negali būti verslininku, – sako R. Mikaliūnas, paminėdamas, jog finansų konsultanto veiklai reikalingos tokios pat kompetencijos, kaip ir darbuojantis savame versle:

– Itin reikia drausmės, turi gebėti apsibrėžti darbus. Aš pats niekada neskaičiuoju valandų, tačiau žinau, kokį rezultatą turiu pasiekti. Būtent rezultatas man yra svarbiausia. O kai jau tikslas pasiektas – galima ir keliauti, ir ilsėtis, ir veikti ką nori“.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Rolandas Mikaliūnas

Anot R. Mikaliūno, dar labai svarbu, kad finansų konsultanto veiklą pasirinkęs žmogus būtų ir komunikabilus: „Jei žmogus, kalbėdamas su bet kuo bet kokia tema, gali pasiūlyti ir gyvybės draudimo paslaugas, tuomet jam dirbti lengva, nebus sudėtinga susirasti naujų klientų. Jei žmogus drovus, bijo pasakyti, ką veikia – tuomet gali būti tikrai sudėtinga.“

Prie „Allianz Lietuva“ komandos vyras prisijungė palikęs verslą. „Turėjau su kolegėmis užuolaidų saloną Vilniuje, aktyviai dirbome. Anuomet pirmieji ir pagrindiniai mūsų klientai buvo draudėjai. Man jų darbas atrodė labai įdomus“, – prisimena R. Mikaliūnas.

Tačiau gyvenimas taip susiklostė, jog iš Vilniaus teko sugrįžti į Šiaulius. „Mano brolio žmona Rasa, dabartinė mano grupės vadovė, tada buvo „Allianz Lietuva“ finansų konsultantė, tai ji man ir pasiūlė čia išbandyti savo jėgas. Labai mielai priėmiau pasiūlymą prisijungti prie komandos“, – apie profesinį kelią pakeitusį sprendimą pasakoja R. Mikaliūnas.

Kiekvienais metais – aukšti pasiekimai

Jau pirmaisiais savo veiklos metais Rolandas pasiekė „Million Dollar Round Table“ (MDRT) reikalavimus, kurie reiškia, kad finansų konsultantas patenka tarp vieno procento pačių geriausių finansų konsultantų visame pasaulyje ir gali vykti semtis patirties į tarptautinę metinę konferenciją.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Rolandas Mikaliūnas

„Ši nominacija yra savotiškas finansų konsultanto kokybės sertifikatas. Kartu tai unikali galimybė nuvykti į pasaulines konferencijas, kur susirenka profesionalai iš viso pasaulio. Ten būna labai daug motyvacinių pranešimų, dalijimosi patirtimi, tvyro labai gera atmosfera. Grįžti su geromis emocijomis, nuotaika ir didžiuliu energijos užtaisu visiems metams, – šypsosi Rolandas ir tikina, jog visiems savo kolegoms rekomenduoja tokią patirtį:

– Įvykdžius MDRT reikalavimus dešimt kartų iš eilės, suteikiama narystė šioje prestižinėje organizacijoje visam gyvenimui (MEMBER LIVE). Buvau bene pirmasis Lietuvoje, pasiekęs šį lygį. Toks įvertinimas gal kiek ir atpalaiduoja, bet tuo pačiu įpareigoja išlaikyti aukštą darbo etiką, dar labiau rūpintis klientais ir jų poreikiais. “.

Tačiau pašnekovas pabrėžia, kad ne mažiau nei geri asmeniniai rezultatai motyvuoja ir klientų istorijos.

„Visi klientai man brangūs, asmeniškai priimu kiekvieno iš jų laimę ir nelaimę. Labiausiai įstringa atvejai, kai žmonės, susirgę kritinėmis ligomis, gauna draudimo išmokas ir jas išleidžia gydymui, reabilitacijai, sveikatos atstatymui ir pasveiksta. Pamenu ne vieną tokį atvejį. Dabar tie žmonės jaučiasi gerai, pasiskambiname, pasikalbame, ir tai yra didelis džiaugsmas“, – sako R. Mikaliūnas.

Allianz Lietuva vyriausiasis finansų konsultantas Rolandas Mikaliūnas

Didžiausias iššūkis – nuotolinis bendravimas

Pasakodamas savo istoriją, pašnekovas pamini ir palankiai sukritusias aplinkybes. Kaip dar vieną sėkmės veiksnių pašnekovas įvardija ir anuometinį savo amžių:

„Finansų konsultanto veiklos ėmiausi būdamas keturiasdešimties, taigi pačiame jėgų žydėjime, kai buvo ir energijos, ir jau turėjau platų pažinčių bei ryšių ratą. Buvo draugų iš verslo, mokslo, sporto, dar pažįstamų iš kitų veiklų... Visiems galėjau pasiūlyti būtent jiems aktualių bei vertingų gyvybės draudimo paslaugų. Sunku nebuvo.“

Tačiau vyras sako, kad dar ir dabar kai kurie dalykai jam yra neįprasti: „Nežinau, kaip kitiems, bet man, pavyzdžiui, net ir po tiek metų veiklos vis dar keista skambinti ir ieškoti klientų telefonu ar pristatyti gyvybės draudimo paslaugas nuotoliniu būdu, nors kai kuriems šis metodas puikiai tinka. Galbūt todėl, kad jau esu kiek vyresnis ir labiau mėgstu tiesioginį kontaktą, kai su žmogumi tiesiog susitinki ir bendrauji, o ir klientai sako, jog gyvai susitikus viskas yra lengviau, paprasčiau, aiškiau. Jie klausia visko, kas rūpi, aš galiu detaliai atsakyti, įsiklausyti į jų poreikius.“

Allianz Lietuva vyr. finansų konsultantui R. Mikaliūnui, dviračių sportas - puikus poilsis nuo darbų

Rolandas pastebi, kad santykius su klientais itin keičia technologijos, o COVID pandemija tik paskatino nuotolinį bendravimą.

„Kažkada pradėjome nuo rašiklio ir popieriaus, o dabar jau visos mūsų sutartys internete. Kinta technologijos, keičiasi ir žmonės. Juokauju, kad mano akyse kažkas užaugo, kažkas subrendo, kažkas paseno. Pasikeitė klientai, pasikeitė jų amžius. Anksčiau padėdavau gyvybės draudimo sutartis sudaryti bendraamžiams, o dabar jau žiūriu, jog padedu jų vaikams“, – šypsosi R. Mikaliūnas.

Pašnekovas sako pastebintis, jog vis daugiau jaunų žmonių yra linkę bendrauti naudodamiesi naujausiomis technologijomis, siekia taupyti laiką ir nevažiuoti susitikti „gyvai“. Tokie pasirinkimai keičia ir finansų konsultantų darbo pobūdį.

R. Mikaliūnui, dviračių sportas - puikus poilsis nuo darbų. Aut. Živilė Kavaliauskienė

Geriausias laisvalaikis – sportas

Nors R. Mikaliūnas finansų konsultanto veiklą ir vadina gyvenimo būdu, tačiau skiria laiko ir kitiems pomėgiams.

„Nuo vaikystės esu dviratininkas, mano brolis irgi labai mėgsta dviračių sportą. Abu miname dviračius nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Turime ir plento, ir miško dviračius. Kai tik yra galimybė – sėdu ant dviračio, kad ir vidury dienos, ir važiuoju pasivažinėti. Būna, kad ir vienas, tuomet gerai išvėdinu galvą.

Viena Allianz Lietuva vyriausiojo finansų konsultanto R. Mikaliūno aistrų - slidinėjimas

Žiemą bent du kartus vykstu į kalnus – mėgstu slidinėti. O kai sniegas padengia gimtuosius Šiaulius – išsitraukiu lygumų slides. Na, o kai sniego nėra, žaidžiame stalo tenisą, plaukioju baseine.

Skiriu laiko ir knygų skaitymui bei kultūriniams renginiams“, – apie kitas savo veiklas pasakoja vienas geriausių Lietuvoje finansų konsultantų.

Viena Allianz Lietuva vyriausiojo finansų konsultanto R. Mikaliūno aistrų - slidinėjimas

Tad, kaip sako pats R. Mikaliūnas, susiradus tokią profesinę veiklą, kurioje pakanka vietos nuolatos augti ir tobulėti, gyventi tampa dar smagiau. O geriausia, kad finansų konsultanto profesija lengvai leidžia suderinti ir asmeninius pomėgius, laisvalaikį, ne tik karjeros siekius.

Šaltinis
Temos
Projektas „Gyvenk drąsiai kartu su Allianz“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją