„Gatvėje dažniausiai vis dar esu „mokinukė“, o darbe ir šeimoje – jau Žvagulienė, – paklausta, kaip ją atpažįsta žmonės, pasakojo Ineta: – Tikriausiai net kai būsiu pensininkė, mane vadins „mokinuke“. Ši etiketė man labai faina“, – sakė Ineta.

20-ies metų jubiliejų švenčiančios ir ta proga vienintelį koncertą kovo 9 d. savo gerbėjams dovanojančios grupės narė teigė, kad šiuo metu vyksta intensyvus pasiruošimas sugrįžimui.

„Norime atiduoti duoklę tokiems ištikimiems mūsų gerbėjams, kaip tu, Orijau“, – tikina Ineta.

Ineta – salotų gerbėja

„Nežinau, ar visi žino, tačiau Ineta yra ne tik dainininkė, ne tik mama, bet ir puiki kulinarė bei salotų ekspertė“, – savo viešnią gyrė O. Gasanovas.

„Galbūt ne ekspertė, tačiau tikrai didelė jų fanė. Salotas galiu pagaminti iš bet ko – tikrai dažnai jas ruošiu. Galiu pasidžiaugti: kai einame kažkur pavalgyti, mano 8 metų dukra, visada užsisako salotų“, – juokėsi laidos viešnia.

Orijaus pasiteiravus, dėl kokių priežasčių Ineta taip mėgsta gaminti ir valgyti salotas, ji atsakė, kad šis patiekalas patinka tiesiog dėl skonio.

„Būnu soti, tačiau nepersivalgau, o ir diena tada būna produktyvesnė“, – tvirtino „mokinukė“.

Rikota – iš „Dvaro“ kefyro

Vaikų darželio ir senelių namų steigėja ir vadovė – taip šiandien atrodo I. Puzaraitė-Žvagulienė veikla.

„Muzika man patinka, tačiau užsiimti verslu yra mano pašaukimas. Man labai patinka sudėtingi procesai, leidimai, licencijos ir panašūs dalykai. Galiu daryti, eiti, ieškoti – biurokratija mane „veža“, – juokėsi moteris.

Po linksmų kalbų Orijus ir Ineta ėmėsi įdomios užduoties – virtuvės sąlygomis pasigaminti labai populiarų ir daugeliui patiekalų tinkantį rikotos sūrį.

„Sūriui pagaminti reikės 3,2 proc. riebumo „Dvaro“ kefyro pakelio, kurį bent jau 12 valandų dedame į šaldiklį. Po to ištraukiame iš šaldiklio, leidžiame kefyrui natūraliai atitirpti ir nuvarvėti. Štai ir viskas – turime rikotą“, – paprastu, tačiau neprastu receptu dalinosi I. Puzaraitė-Žvagulienė.

Beje, šis 3,2 proc. riebumo „Dvaro“ kefyras gaminamas pagal klasikinę kefyro receptūrą – su gyvu kefyro grybo raugu. Unikalus kefyro grybo raugas suteikia šiam gaminiui tirštą tekstūrą ir charakteringą brandų skonį.

Užkandukai su Dvaro kefyro rikota

Ką daryti su gautu rikotos sūriu? Ogi pasigaminti gardžių užkandukų. „Griežinėliais supjaustome prancūzišką batoną, susmulkiname česnaką ir dedame jį į rikotą. Tuomet pasmulkiname krapus, kalendrą ir taip pat sudedame į sūrį. Viską išmaišome. Žinoma, galima naudoti ir kitus žalumynus ir prieskonius, pavyzdžiui, druską, pipirus, petražoles, kurios labai patinka mano vaikams. Galiausiai – tepame sūrį ant batono ir dedame ant jo supjaustytus pomidoriukus“, – užkandžio receptą nupasakojo laidos viešnia.

Toks užkandis, pasak jos, labai tinka laukiant svečių, tiesiog prieš tai reikia būti pasiruošus užšaldyto kefyro.

„Visada šaldiklyje turiu bent keletą užšaldytų kefyro pakelių. Vienas baigiasi – dedu kitą, kad niekada nepritrūktų“, – juokėsi grupės „Mokinukės“ narė.

„Labai gardu, primena Italiją“, – susižavėjimo Inetos pagamintu rikotos sūriu neslėpė O. Gasanovas.

Baigus gaminti, laidos „Gamink su Dvaro. Legendos virtuvėje“ viešnios ir vedėjo laukė iššūkis – Orijui dainuojant senas „Mokinukių“ dainas, Inetai reikėjo pratęsti dainą. O tai darant tolygiai į stiklines išpilstyti „Dvaro“ pieno pakelį. Kaip jai sekėsi – žiūrėkite reportaže.