„Sveikuoliški čirviniai blynai, kurių gamybai panaudosime vaflinę. Tai mūsų šeimos savaitgalio patiekalas, kurį labiausiai mėgsta mūsų dukra“, – receptą pristatė Vilius.

„400–500 gramų „Dvaro“ varškės (9 proc.), 2 kiaušiniai, cukraus pagal skonį. Viską sudedame į dubenį, sumaišome, galima ir šiek tiek patrinti trintuvu“, – gaminimo eiga dalinosi V. Tarasovienė.

Kol Violeta gamino tešlą, Orijus spėjo su Viliumi pasikalbėti ir apie legendinės grupės „Bavarija“ sugrįžimą.

„Grupė niekur nebuvo dingusi, tiesiog mes galbūt viešai per daug niekur nedalyvavome, turėjome daugiau privačių renginių. Na, o dabar atėjo laikas, kai pailsėjome vienas nuo kito, pasitaikė geras pasiūlymas, tad ir nusprendėme sugrįžti į viešumą. O dar sutapo, kad artėja ir mūsų grupės 30-metis“, – pasakojo V. Tarasovas.

Kol vyrai šnekučiavosi apie muzikinius reikalus, Violeta tęsė gaminimą. „Ištirpiname maždaug 25 gramus sviesto ir supilame jį į dubenį su varške. Taip pat į jį dedame truputėlį vanilinio cukraus. Tada pilame pusę stiklinės pieno. Tešla turi šiek tiek suskystėti. Tuomet dedame 2 valgomuosius šaukštus miltų ir viską išmaišome“, – pasakojo atlikėja.

„Dvaro pieno” laida

„Sakote, kad esate sveikuoliai, bet Violeta cukraus tikrai negaili“, – įsiterpė O. Gasanovas.

„Violeta iš tiesų yra saldumynų mėgėja“, – pridūrė Vilius.

Dalis šio recepto, pasak Violetos, yra paimta iš kulinarinės knygos, kitas dalis – jos pačios improvizacija. „Sutikite, kiekviena šeimininkė mėgsta pridėti kažką savo, receptą pasikoreguoti pagal tai, kaip jai patinka. Žinoma, dėl to dažnai patiekalas man išeina vis kitoks“, – juokėsi V. Tarasovienė.

Prieš kelerius metus Violeta ir Vilius Tarasovai debiutavo ir kaip vienos kulinarinės laidos vedėjai. Orijui paklausus, kaip jie prisimena šią patirtį, sutuoktiniai netramdė juoko.

„Man tekdavo sunkiausia darbas, tai yra smulkinti česnakus ir pjaustysi svogūnus. Būdavo, kad ir verkdavau, ir nosis bėgdavo“, – juokėsi Vilius.

„Dvaro pieno” laida

„Tu rimtai? Sunkiausias darbas? Mes per vieną dieną filmuodavome po dvi laidas. Viską reikėdavo suorganizuoti ir įgyvendinti mums patiems. Aš taip nusivarydavau nuo kojų“, – prisiminė Violeta.

Visai netrukus į įkaitintą vaflinę jau keliavo pirmieji šaukštai tešlos. „Vau, iškart jaučiasi vanilinio cukraus ir varškės kvapas“, – pastebėjo O. Gasanovas.

Nepraėjus nė minutei, ant stalo jau garavo 2 varškės vafliai, kuriuos laidos vedėjas ir svečiai kaip mat paragavo.

„Violeta mėgsta juos valgyti su klevų sirupu, o mano padažiukas – 40 proc. grietinė su kokia nors uogiene, pavyzdžiui, braškių arba aviečių“, – prisipažino V. Tarasovas.

„Dvaro pieno” laida

„Tobulas skonis, sunku pasakyti, ar čia blynas, ar vaflis, galbūt šiek tiek primena varškės spurgą“, – ragaudamas patiekalą, jo skonį perduoti mėgino O. Gasanovas.

Užkandus burnoje tirpstančių vaflių, Violetos ir Viliaus Tarasovų laukė ir specialus „Dvaro“ iššūkis, kurio metu Orijus aiškinosi, kaip gerai jie vienas kitą pažįsta.

Kaip atlikėjų šeimai sekėsi įveikti šią užduotį bei kodėl pienas sukėlė netikėtų aistrų – žiūrėkite laidoje.