Kokias atvejais moterys renkasi koreguoti krūtinę implantais?

Dažniausiai moterys korekcijas implantais renkasi norėdamos pasididinti krūtinę ar padailinti jų formą.

Neretai krūtinės didinimas atliekamas norint atkurti krūtų formą ir pilnumą po nėštumo, žindymo periodo. Taip pat poreikis koreguoti krūtis atsiranda dėl senatvinių pokyčių arba drastiškai sumažėjus kūno svoriui.

Kartais moterys renkasi koreguoti krūtis dėl jų asimetrijos ar esant įgimtai krūtų deformacijai – tokiu atveju implantai gali padėti suvienodinti krūtų dydį ir formą.

Taip pat nereta moteris krūtų koregavimo implantais procedūrą renkasi po mastektomijos, kada chirurginiu būdu yra pašalinama viena ar abi krūtys.

Vis dažniau moterims atliekamas ir krūtų mažinimas – dažniausiai šio tipo operacijos taikomos norint pašalinti anksčiau įsidėtus implantus arba atvejais, kai dėl didelio krūtinės dydžio moterys patiria fizinį ar estetinį diskomfortą.

Krūtinės didinimas apipintas nemažai mitų. Ar krūtų implantai gali kenkti sveikatai?

Krūtų didinimo operacijos atliekamos dešimtmečiais, o jų saugumas ir veiksmingumas yra moksliškai patvirtintas. Žinoma, kaip ir su kitomis chirurginėmis intervencijomis, taip ir su krūtų didinimo operacijomis gali atsirasti įvairių rizikų ir šalutinių poveikių.

Yra duomenų, jog krūtų implantai gali būti susiję su anaplastinės didelių ląstelių limfomos rizikos padidėjimu. Tačiau ši rizika yra labai maža ir dažniausiai kylanti dėl tekstūrinių krūtų implantų naudojimo.

Šiuo metu krūtų didinimui dažniausiai yra naudojami silikoniniai implantai, o tyrimai nepatvirtina jų sąsajos su padidėjusia sisteminių sveikatos sutrikimų rizika.

Apibendrinant, tinkamai parinkti, įdėti ir prižiūrimi krūtų implantai neturėtų sukelti reikšmingų sveikatos problemų, tačiau kiekvienu atveju svarbu įvertinti individualią moters sveikatos būklę. Taip pat svarbu, kad krūtų didinimo operacija būtų atliekama kvalifikuotų ir patyrusių plastikos chirurgų.

Krūtų implantai ir žindymas – ar tai suderinama?

Dauguma moterų, turinčių krūtų implantus, gali sėkmingai žindyti. Tačiau kiekvienos moters kūnas yra unikalus, todėl krūtų implantų poveikis žindymui gali būti labai skirtingas. Kai kurios moterys, turinčios krūtų implantus, nesusiduria su jokiomis problemomis žindant, o kitos gali patirti sunkumų. Dėl to planuojančioms žindyti moterims prieš krūtų didinimo operaciją rekomenduočiau pasikonsultuoti su gydytoju apie galimas rizikas.

Žinoma, kad pieno gamybos ir tekėjimo funkcija lengviau išsaugoma, kai krūtų implantai yra įdedami po raumenimis, o ne virš jų. Įtakos turi ir pjūvio vieta: pjūviai, padaryti po krūtimi arba pažastyje, mažiau pažeidžia pieno latakus, lyginant su pjūviais, padarytais aplink areolę.

Ar implantai gali sutrukdyti aptikti audinių pokyčius krūtyse, pavyzdžiui, onkologines būkles?

Teoriškai krūtų implantai gali turėti įtakos krūtų audinių pokyčių nustatymui, įskaitant krūties vėžį, tačiau šiuolaikinė medicina yra pakankamai pažengusi, kad krūties audinys būtų puikiai matomas esant krūtų implantams įvairių diagnostikos procedūrų metu.

Svarbiausia, kad pacientė, turinti krūtų implantus, apie tai praneštų savo gydytojams, bei laikytųsi visų rekomenduojamų krūtų patikros gairių.

Ar krūtų implantai gali būti nešiojami visą gyvenimą?

Šiuolaikiški krūtų implantai gali tarnauti daugelį metų, tačiau jie nėra apsaugoti nuo susidėvėjimo. Vidutiniškai krūtų implantai gali tarnauti 12-15 metų ir ilgiau, tačiau tam tikrais atvejais juos gali tekti pakeisti (pavyzdžiui, dėl krūties audinio pokyčių, implantų pažeidimo, atsiradusių komplikacijų).

Krūtų implantų ilgaamžiškumas didele dalimi priklauso ne tik nuo atliktos operacijos ir pačių implantų kokybės, bet ir nuo moters sveikatos būklės. Kiekvienas atvejis yra labai individualus.

Ką patartumėte moterims, norinčioms pasikoreguoti krūtinę implantais?

Svarbiausia pasirinkti kvalifikuotą plastikos chirurgą ir gerai įsivertinti priežastis, kodėl jums tokia operacija reikalinga. Konsultacijos metu su gydytoju svarbu atvirai išsakyti savo tikslus, rūpesčius, aptarti ligos istoriją bei įsivertinti, kaip krūtinės korekcija pakeis gyvenimo būdą. Sugihara klinikoje patogiai galite susitarti ir dėl nuotolinės konsultacijos su plastikos chirurgu.

Svarbu suprasti, kad nors plastinės krūtų operacijos gali pagerinti krūtų estetinę išvaizdą, palengvinti kasdienybę ar suteikti daugiau pasitikėjimo savimi, tai neturėtų tapti įrankiu bandant išspręsti gilesnes psichologines problemas, kaip vidinis nesaugumo jausmas ar sutrikęs savo kūno įsivaizdavimas.