KIKA GROUP, UAB priklausantis veislynas „Tauro Kennel“ šiemet parsivežė net 5 pasaulio čempionus ir daugybę kitų titulų. 35-erių metų patirtį turinti veisėja, KIKA GROUP, UAB įkūrėja bei vadovė Janita Januškauskaitė-Plungė dalinasi, kaip vyksta pasiruošimas tokio lygio parodoms, bei dalinasi svarbiausiais įvertinimais.

Svarbi ne tik išvaizda

Šiemet parodoje „Tauro Kennel“ veislynas dalyvavo su 23 šunimis, kurių 7 – Garbanotieji bišonai, o 16 – Pomeranijos špicai.

  Veisėja Janita J. Plungė, verslininkas Tauras Plungė ir Pomeranijos špicas Tauro Pranciškus

„Kai kurie mūsų veislyne gimę keturkojai tampa džiaugsmu šeimoms, o kiti yra priskiriami prie VIP klasės ir pradedami ruošti parodoms nuo pat pirmųjų savo gyvenimo mėnesių. Kad įgytų įgūdžių, savo pasirodymus jie pradeda nuo mažesnių parodų, o likus 6 mėnesiams iki pasaulinės parodos, priimamas sprendimas, ar jie keliaus ir ten“, – aiškina veisėja.

Ji tęsia, jog visiems veislyno šunims yra užtikrinama kokybiška ir pilnavertė mityba, jie prižiūrimi naudojant tik natūralias, kailį bei odą puoselėjančias priemones. Kadangi parodose svarbi ne tik keturkojų išvaizda, bet ir gera fizinė ir psichikos būklė, patirtis tiek uždarose, tiek atvirose patalpose, parodinius šunis nuolat prižiūri treneriai, groomeriai ir veterinarijos gydytojai.

5 nugalėtojai ir 2 suaugusieji pasaulio čempionai

„Tauro Kennel“ veislyno šunys parodoje nuskynė ne vieną pergalę: Tauro Pranciškus ir Tauro Wetra tapo suaugusiųjų pasaulio čempionais; Tauro Nisaja – vicečempione; Tauro Sandrina pelnė vice jaunimo pasaulio nugalėtojos titulą; Tauro Kennel JP Ambitio bei Tauro Kennel JP Safari – šuniukų pasaulio nugalėtojai, o Tauro Kennel JP Bagor – mažylių pasaulio nugalėtojas.

 Tauro Kennel“ Garbanotieji bišonai ir Pomeranijos špicas ringuose

Augintiniai pelnė ir 5 Kroatijos čempionų titulus: Tauro Kennel JP Safari ir Tauro Kennel JP Ambitio – šuniukų grupėje; Tauro Kennel JP Bagor – mažylių grupėje; Tauro Davinci ir Tauro Wetra – suaugusiųjų grupėje.

„Specializuotoje 9FCI grupės parodoje Tauro Nisaja tapo vice gražiausia visos parodos laimėtoja ir buvo išrinkta gražiausia Garbanotųjų bišonų veislės atstove.Taip pat šuo tapo „Kroatijos Klubo Čempione 2024“. Tauro Ambitio specializuotoje parodoje paskelbtas gražiausiu Garbanotųjų bišonų veislės šuniuku bei laimėjo antrą vietą tarp visų gražiausių parodos šuniukų, o Tauro Bagor paskelbtas gražiausiu Garbanotųjų bišonų veislės mažyliu bei laimėjo pirmą vietą tarp visų gražiausių parodos mažylių“, – pergalėmis džiaugiasi J. J. Plungė.

 Tauro Kennel“ Garbanotieji bišonai su vedle

Ji priduria, jog „Tauro Kennel“ Garbanotieji bišonai dar 2023 metais vykusioje „World Dog Show 2023 Geneve“ laimėjo gražiausio veislyno parodoje titulą, o šiemet Pomeranijos špicai parodoje pelnė 3 vietą pasaulyje. Šiandien veislyno sąskaitoje – 16 pasaulio čempionų; 12 vicečempionų; 16 Europos čempionų; 46 JAV čempionai ir TOP 1 Amerikos Pomeranijos kalė 2023.

Pelnė ir šalies čempionų titulus

„Šiemet prieš pasaulinę parodą Zagrebe vyko dar 4 parodos, kuriose dalyvaujant galima pelnyti tos šalies čempiono titulą. Beveik visi 23 „Tauro Kennel“ šunys parodose buvo prizininkai, o man, veisėjai, tai yra labai aukštas įvertinimas. Kai skirtingose parodose, esant skirtingiems teisėjams, tie patys šunys laiko aukštą standartą ir laimi, mane tai ne tik džiugina, bet ir motyvuoja eiti į priekį bei veisti šunis toliau“, – tvirtina J. J. Plungė.

Ji pažymi, jog didžiuosiuose čempionatuose Lietuvoje išveistiems šunims ir jų komandai talkina geriausi pasaulio meistrai – vedliai, padedantys geriausiu būdu parodyti šunų klasę ir kokybę. Šiemet vedlių komandą sudarė Tailando, JAV, Italijos ir Lietuvos atstovai: „Mes be galo džiaugiamės, kad galime dirbti su tokiais meistrais ir pasiekti įspūdingų rezultatų.“

 Tauro Kennel“ Pomeranijos špicas su vedliu iš Tailando

Svarbus augintinių proveržis

Kaip teigia J. J. Plungė, „World Dog Show“ paroda yra vienas svarbiausių renginių kinologijos pasaulyje, o 5 pasaulio nugalėtojai ir 2 vicečempionai – reikšmingiausi įvertinimai: „Jie svarbūs ne tik veislyno istorijai – dar mažiausiai 20 metų šunys nugalėtojai bus įamžinti ir šuns kilmės dokumente, kitaip žinomame kaip „Pedigree“.“

„Dar vienas ypatingas įvertinimas – pergalė Veislynų konkurse (Breeder competition), kuriame vertinamas veisėjo darbas. Jame dalyvauja 3–5 veisėjo išveisti šunys, o šiemet galiu pasidžiaugti, kad „Tauro Kennel“ veislynas su 5 Pomeranijos špicais užėmė 3-ią vietą. Be galo džiaugiamės, kad jau paskutiniuosius 7-erius metus mūsų veislyno šunys patenka į TOP6-tuką veislynų konkurse“, – džiaugiasi ilgametė veisėja.

 Tauro Kennel“ Garbanotoji bišonė ir Pomeranijos špicas su vedliais ringuose

Ji priduria, jog visgi svarbūs ne tik veislyno laimėjimai, bet ir kiekvieno šuns asmeninis tobulėjimas.

„Tauro Pranciškus ant pasaulinių podiumų karaliauja nuo „Baby“ klasės. Prieš 2-us metus jis tapo jaunimo klasės, o šiemet – jau pasaulio čempionu, laimėjo 5-tą grupę ir pateko į gražiausių šunų TOP 10, – pasiekimus vardina J. J. Plungė. – Ši pergalė Pomeranijos špicams mūsų veislyne yra be galo didžiulis įvertinimas, kuris įsirėš į mūsų istoriją, nes tapti geriausiu veislės atstovu yra svajonė, tapti grupės nugalėtoju – jau gerokai virš jos, o laimėti visą pasaulio čempionatą – absoliučiai neįtikėtina.“

 Tauro Kennel“ Pomeranijos špicas ringe su vedliu

Anot J. J. Plungės, puikiai pasirodė ir Garbanotoji bišonė Tauro Nisaja, būdama dvejų, jau du kartus tapusi pasaulio vicečempione.

Tik geriausia priežiūra

KIKA GROUP, UAB vadovė atvirauja, jog kaskart, kai jos išveistas šuo pelno pergalę, ji verkia: „Galiu drąsiai pripažinti – aš verkiu, lygiai taip pat, kaip verkdavau per vaikų varžybas, nesvarbu, jie laimėdavo ar ne. Kai laimi šunys ir suprantu, kad svajonė tapti pasaulio ar Europos čempionu išsipildė, ašarų sulaikyti nepavyksta.“

 Veisėja Janita J. Plungė, vedlė iš JAV, parodos teisėja bei „Tauro Kennel“ Pomeranijos špicas

„Kai šuo ėjo į pasaulio čempionato grupę kovoti su 10 geriausių pasaulio šunų, aš dėkojau Dievui už galimybę išveisti tokius šunis, turėti tokią komandą, žmones, priemones, padedančias tai padaryti. Šunys, pasiekę tokį lygmenį, turi turėti neabejotinai geriausią priežiūrą ir kokybiškiausias priemones. Esu dėkinga, kad kartu su komanda mes galime padaryti tiek daug. Aš didžiuojuosi ir tariu nuoširdų ačiū visiems – tiek likusiems dirbti Lietuvoje, tiek tarptautinei ir mūsų stendo komandoms, kurios visada padeda“, – dėkoja J. J. Plungė.

Apie KIKA GROUP, UAB


Šiandien KIKA GROUP, UAB sudaro KIKA mažmeninės bei elektroninės prekybos tinklas Lietuvoje ir Estijoje, kuris turi daugiau nei 120 parduotuvių, taip pat viena moderniausių sausų pašarų gamyklų Šiaurės Europoje AKVATERA LT, UAB, TOP1 geriausiu pasaulio veislynu pripažintas „Tauro Kennel“, gyvūnų SPA-kirpykla ir mokymų centras „Tauro Grooming Academy“ bei įmonės padalinys Jungtinėse Amerikos Valstijose. Šiuo metu KIKA GROUP, UAB produkciją eksportuoja į daugiau nei 60 pasaulio šalių.