Nors iki bėgimo liko dar pora dienų, jau dabar panašu, kad bus sumuštas praėjusiais metais pasiektas dalyvių rekordas. 2023 metais bėgo 206 728 dalyviai ir šiemet trūksta visai nedaug, kad šis skaičius būtų pralenktas.

Nori prisidėti? Tai tikrai nesudėtinga, tereikia parsisiųsti WINGS FOR LIFE WORLD RUN mobiliąją programėlę, sumokėti dalyvio mokestį ir sekmadienį, 14 valandą, startuoti kartu su visu pasauliu. Tik, kaip pataria bėgimo ambasadorius, bėgimo treneris Egidijus Adomkaitis: „svarbiausia nepersistengti – nebėgti per greitai ir per daug, nesilygiuoti į kitus ir avėti tinkamą avalynę“.

Kur bėgti? Atsakymai du. Galima bėgti su bendraminčiais Vilniuje startuojant prie Vingio parko estrados – atvykę pusvalandžiu anksčiau, pataikysite į grupinį apšilimą. Galima bėgti vienam ar su draugais pačių susiplanuotu maršrutu. Kad ir kur bėgsite, svarbiausia startuoti su programėle – o toliau jau paliekama beribė laisvė.

„Stuburo traumų tyrimams WINGS FOR LIFE yra tarsi turbo režimas. Bėgimu surinktais pinigais galima finansuoti kur kas daugiau ir kur kas didesnių projektų, kurie be šio finansavimo būtų neįmanomi“, – pasakoja Anita Gerhardter, WINGS FOR LIFE fondo direktorė.

Jos nuomonę puikiai pagrindžia skaičiai. Nuo pirmojo bėgimo buvo surinkta 43,8 milijono eurų, kurie atiteko 299 projektams, siekiantiems sukurti naujus ir efektyvius stuburo traumų gydymo metodus. Kai kurie jau dabar padeda stuburo traumas patyrusiems žmonėms pamažu grįžti į gyvenimą, kiti turi itin šviesių perspektyvų ateityje.