„Ramirent Baltics“ dirba daugiau nei 450 žmonių, kurie užima skirtingas pareigas: nuo klientų aptarnavimo specialistų, vairuotojų ir mechanikų iki administracijos vadovų. Siekiant, kad visi įmonės darbuotojai jaustųsi vertinami, būtų motyvuoti ir didžiuotųsi savo darbo vieta, „Ramirent“ skiria daug dėmesio organizacinės kultūros plėtrai. Žemiau pateikiame aspektus, kurie yra labai svarbūs mūsų įmonei:

  • Pasitikėjimas ir pagarba: darbo kultūra turėtų būti paremta pasitikėjimu savo komanda ir kompetencijų ugdymu. Kai žmonės pasitiki vienas kitu, jie puikiai dirba kartu ir jaučiasi vertinami.
  • Teigiama darbo vietos kultūra: puiki darbo vieta pasižymi teigiama ir įtraukia kultūra. „Ramirent“ skatina savo darbuotojus būti savimi ir atsižvelgia į kiekvieno jų išskirtinumą. Žmonės yra pagrindinė įmonės vertybė, kuri užtikrina darnų komandinį darbą.
  • Komandinis darbas: bendradarbiaudami ne tik atliekant kasdienes užduotis, bet ir renkant žingsnius labdaros tikslais ar siekiant verslo tikslų įgyvendinimo, galime pasiekti daug daugiau. Mūsų darbuotojai jaučia tarpusavio vienybę ir darną.
  • Darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyra: kiekvienam iš mūsų labai svarbu išlaikyti tinkamą darbo ir asmeninio gyvenimo pusiausvyrą. „Ramirent“ yra šeimai draugiška įmonė, kuri į savo veiklą įtraukia ir darbuotojų šeimos narius. Užuot atskyrę darbą ir asmeninį gyvenimą, mes skatiname derinti šiuos du svarbius įsipareigojimus, o tai užtikrina didesnį darbuotojų pasitenkinimą.
  • Profesinis tobulėjimas: „Ramirent“ nuolat investuoja į darbuotojų tobulėjimą. Darbuotojai yra skatinami dalyvauti įvairiuose mokymuose. Be to, skirtingos užduotys, su kuriomis darbuotojai susiduria kasdien, taip pat užtikrina pastovų kompetencijų ugdymą.
  • Pripažinimas: darbuotojų pastangų pripažinimas ne tik pabrėžia jų darbo svarbą, bet ir skatina didesnį atsidavimą įmonei. Nesvarbu, ar tai būtų paprasčiausias „ačiū“, ar oficialius apdovanojimas, labai svarbu pastebėti ir pripažinti kiekvieno darbuotojo pastangas. Šį principą taikome visuose organizacijos lygmenyse.
  • Tinkamas atlyginimas: konkurencingi atlyginimai ir skiriami priedai parodo, kad vertiname savo darbuotojus. Tinkamas atlyginimas yra darbuotojų pasitenkinimo pagrindas ir „Ramirent“ neabejotinai į tai atsižvelgia.
  • Fizinė aplinka: patogi ir gerai suplanuota darbo vieta prisideda prie bendros darbuotojų gerovės. Ergonomiški baldai, tinkamas apšvietimas ir maloni aplinka yra svarbūs kiekvienam darbuotojui. Taip pat siūlome aukštos kokybės darbo aprangą, kad darbuotojai ne tik atrodytų gerai, bet ir galėtų būti ramūs dėl savo saugos.
  • Psichologinė aplinka: „Ramirent“ yra lankstus darbdavys, siūlantis daugybę privalumų, pavyzdžiui, psichologinės ir fizinės sveikatos paketus. Draugiškas bendravimas ir kasdienis dėmesys vienas kitam palaiko pasitikėjimo kupiną ir pozityvią darbo aplinką. Be to, kasmet organizuojami psichologinės sveikatos mokymai, skirti didinti žmonių sąmoningumą ir užkirsti kelią perdegimui, stresui bei kitiems rūpestį keliantiems sveikatos sutrikimams.
  • Pozityvi lyderystė: skaidrus ir aiškus bendravimas, empatija ir aiški vizija yra stiprios lyderystės pagrindas.

Remiantis „Great Place to Work®“ modeliu, darbovietės yra vertinamos pagal penkis pagrindinius principus: patikimumas, pagarba, sąžiningumas, pasitikėjimas vienas kitu ir pasididžiavimas darbu įmonėje. Pasiekimai šioje srityje matuojami visapusiškai vertinant darbuotojų pasitikėjimo ir palankios darbo kultūros kriterijus. Sertifikatas suteikiamas atsižvelgiant į „Trust Index©“ apklausos, kurios metu vertinama 15 darbo atmosferos kokybės kriterijų, rezultatus. „Ramirent“ pasižymėjo geriausiais rezultatais tokiose kategorijose kaip pasitikėjimas vienas kitu, patikimumas ir profesinis pasididžiavimas.

Pakartotinai įteiktas „Great Place to Work®“ sertifikatas tik įrodo, kad įmonės vadovybė eina teisingu keliu, o darbuotojai vertina dėl organizacinės kultūros gerinimo priimtus sprendimus. Šis pripažinimas taip pat patvirtina esamiems ir būsimiems darbuotojams, kad „Ramirent“ nuolat gerina įmonės darbo aplinką, tobuliną organizacinę kultūrą bei vertina kiekvieną savo darbuotoją.