Šis A. Baukutės akibrokštas buvo pastebėtas ir ne vieno laidos žiūrovo bei kritiškai įvertintas socialiniuose tinkluose. Iš karto po laidos už tokį A. Baukutės elgesį atsiprašė viena iš laidos vedėjų – Beata Tiškevič.

A. Siaurusevičius: taikomos griežčiausios sankcijos

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius sako, jog toks A. Baukutės elgesys yra netoleruotinas, todėl buvo nuspręsta nutraukti laidos transliavimą per visuomeninį kanalą.

„Mes tikrai netoleruosime šio dalyko ir vakar priimti sprendimai – laida uždaryta. Kadangi žmonės nejaučia atsakomybės, tai taikomos griežčiausios sankcijos. Tai yra man kaip asmeninis įžeidimas prieš visus mano principus“, – BNS sakė A. Siaurusevičius.

Audrius Siaurusevičius

Jo teigimu, LRT nutraukė visus sutartinius ryšius su televizijos laidų prodiuserio Modesto Karnaševičiaus įmone „Viena planeta“ ir ateityje neplanuojama atnaujinti verslo santykių.

„Manau, kad reikalų su jais nebeturėsime. Pasitikėjimas yra sulaužytas. Dirbame pasitikėjimo pagrindu ir negali visko sužiūrėti. Jie neatitinka kvalifikacinių reikalavimų, kuriuos mes keliame LRT viduje“, – tvirtino LRT vadovas.

M. Karnaševičius: tai buvo žmogiška klaida

Pats M. Karnaševičius BNS sakė, kad kol kas nemąsto, kaip atnaujinti santykius su LRT ir bando išspręsti iškilusią problemą su A. Baukutės elgesiu laidoje „Atspėk dainą“.

Asta Baukutė laidoje "Atspėk dainą"

„Laida yra sustabdyta, o kitų laidų mes dabar nedarome. Paprasčiausiai čia buvo žmogiška klaida. Ten keletos sekundžių kadras ir buvo pasakyta, kad kadras turi būti uždengtas, bet jis nebuvo uždengtas. Žmogus praleido ir neuždengė. Toje laidoje buvo daug visko ir yra labai daug iškarpyta. Žinant Astą Baukutę ir jos temperamentą, jos būdą, tai ten yra prakarpyta 99 procentai“, – teigė M. Karnaševičius.

F. Kukliansky: A. Baukutės pasirodymas buvo neskoningas

Aktorė Asta Baukutė, demonstruodama Hilterį vaizduojančius gestus, elgėsi neskoningai, sako Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

„Kadangi nesu iki galo įsigilinusi, aš negaliu pareikšti, kad tai mus įžeidė, bet mano klausimas, kam reikia tokiu būdu juokauti? Yra milijonas kitų temų ir galbūt tai buvo nevykęs juokelis. Man tas juokas nesuprantamas ir galbūt jis kitam bus nesuprantamas, todėl gali išaugti visai nejuokingų reakcijų. Mano supratimu, tokių dalykų reikia apskritai vengti. (...) Žinote, reikia galbūt truputį daugiau talento turėti tam reikalui ir daugiau išmanumo, o ekspromtu netinka. Net nemandagu ir neskoninga“, – BNS sakė F. Kukliansky.

Faina Kukliansky

F. Kukliansky tvirtino, jog A. Baukutės elgesys jai nepasirodė juokingas ir labai keista matyti, kad tai buvo palikta laidos įraše.

„Peržiūrėjus tą pirminę gautą informaciją, ji pasirodė labai keista. Arba man neaužtenka humoro jausmo – man nebuvo visai juokinga. Galbūt yra kita potekstė laidos ir aš jos nesupratau. Aš apskritai nesuprantu, kodėl taip reikia. Ar nėra kitų temų? Juolab yra daromas įrašas, tai galbūt reikėtų atsargiau elgtis tam tikrų visuomenės grupių atžvilgiu ir stengtis, kad ta laida neturėtų dviprasmybių. Galbūt ponia A. Baukutė nieko blogo nenorėjo pasakyti, galbūt ji išjuokė Hitlerį, bet jai tai ne visai sėkmingai pavyko“, – kalbėjo F. Kukliansky.

Apie įpliekstą skandalą Asta Baukutė šeštadienio rytą sužinojo iš DELFI. Pokalbio metu ji tikino, kad tai tiesiog nesusipratimas ir „konfliktų ieškojimas lygioje vietoje“. Plačiau jos nuomonę apie incidentą skaitykite čia!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (919)