Portalo vz.lt duomenimis, „Chevron“ pasitraukė praėjusią savaitę. Registrų centrui apie tai turi būti pranešta per mėnesį, tad kol kas informacija oficialiai nėra skelbiama. vz.lt šaltinių duomenimis, „Chevron“ rudenį pasitraukus iš konkurso, bendrovei neliko ką veikti Lietuvoje.

„Vyriausybė akcentuodavo, kad tuoj pat viską sutvarkys – visą teisinę bazę, mokesčius ir bus viskas aišku. Tačiau praėjo beveik metai ir nieko nėra padaryta. Tai kaip smūgis skuduru per veidą, kuriam rudenį „Chevron“ atsuko antrą žandą“, – portalui teigė vz.lt. šaltinis.

Po to, kai pernai rudenį skalūnų dujų konkursas buvo nutrauktas, buvo žadama jį vėl skelbti šių metų pavasarį ar vasarą, tačiau iki šiol jis nėra paskelbtas, o politikai nesusitaria dėl šių išteklių apmokestinimo.

Aplinkos ministerija po daugiau nei pusmetį trukusių politikų, mokslininkų ir vietos bendruomenių diskusijų 2013-ųjų rugsėjį rekomendavo Vyriausybei paskelbti „Chevron“ skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso nugalėtoja. JAV bendrovė buvo vienintelė konkurso dalyvė.

Pernai spalį JAV bendrovė pranešė pasitraukianti iš konkurso dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje.
50 proc. „LL investicijų“ akcijų „Chevron“ grupės bendrovė „Chevron Global Energy“ 2012-ųjų spalį už 57,885 mln. litų įsigijo iš kitos bendrovės akcininkės, Lietuvos bendrovės „Tan Oil“.

„LL investicijos“ turi licenciją angliavandenilių išteklių tyrinėjimui ir gavybai Rietavo licenciniame plote.

Atstovas: „Chevron“ iš Lietuvos pasitraukė, nes nematė prasmės čia būti

JAV energetikos įmonė „Chevron“ galutinai pasitraukė iš Lietuvos, nes nebemato galimybių čia konkuruoti, sako „Chevron“ atstovas. 

„Chevron“ uždarė savo biurą Lietuvoje, nes galimybės šalyje nebėra palankesnės negu kitos galimybės, kurias siūlo mūsų pasaulinis verslo portfelis“, - BNS sakė „Chevron“ atstovybės Lenkijoje atstovas spaudai Cameronas van Astas.

Jo teigimu, „Chevron“ atstovybę Lietuvoje uždarė birželio pabaigoje.

JAV bendrovė pernai pasitraukė iš Lietuvos skalūnų dujų žvalgybos konkurso, kuriame buvo vienintelė dalyvė, o praėjusią savaitę uždarė biurą Vilniuje bei pardavė 50 proc. naftos bendrovės „LL investicijos“ akcijų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)