„Brent“ rūšies nafta antradienio rytą atpigo 7 centais, iki 55,16 JAV dolerio už barelį, – tai yra 5,5 proc. mažesnė kaina, palyginti su aukščiausiu tašku šį sausį.

„West Texas International“ markės nafta kainavo 52,44 dolerio už barelį ir nuo didžiausios sausio mėnesio kainos atsilieka 2,85 proc.

Šie kainų kritimai kol kas patvirtino nuomonę, kad OPEC šalių vykdomi naftos gavybos mažinimai, skirti sustabdyti perprodukciją, nesugebės atsverti vis spartėjančios JAV naftos gavybos.

Energetikos informacijos administracijos duomenimis, nuo praėjusių metų liepos JAV naftos gavyba iš viso padidėjo 6,3 proc. ir dabar siekia maždaug 9 mln. barelių per dieną. Bankas „Goldman Sachs“ skaičiuoja, kad iki metų pabaigos skaičius išaugs dar maždaug 290 tūkst. barelių per dieną.

„Matome, kad JAV nafta jau skverbiasi į Europos ir Azijos rinkas, kadangi prekybininkai naudojasi arbitražu tarp JAV ir likusio pasaulio. Tačiau ateis laikas, kai JAV eksportuojama nafta įsilies į bendrąją naftos rinką, ir dėl to kainų skirtumai tarp „Brent“ ir „West Texas International“ rūšių kainų sumažės“, – „Reuters“ antradienį teigė vienas iš naftos prekybininkų Singapūre.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)