Į telkinio eksploatavimą bus investuota iki 150 mln. dolerių (380 mln. Lt). Apie tai per tarptautinį Sankt Peterburgo ekonominį forumą pranešė Rusijos kompanijos "Lukoil" vadovas Vagitas Alekperovas.

Jis pridūrė, kad "Lukoil" valdys 51 proc. kompanijos, "Total" - 49 procentus.

JAV energetikos informacijos administracijos 2013 m. duomenimis, šio telkinio atsargos vertinamos 1,24 trilijono barelių. Skalūnų naftos gavyba yra sudėtinga. Ekspertų manymu, skalūnų naftai išgauti Rusijos kompanijoms prireiks užsienio įrangos. Kaip skelbiama kai kurioje žiniasklaidoje, dėl naujų JAV ir ES prieš Rusija paskelbtų sankcijų gali iškilti sunkumų dėl specialiosios naftos ir dujų įrangos tiekimo. Draudimas eksportuoti naftos ir dujų technologijas gali sustabdyti naujų telkinių Rusijos teritorijoje įsisavinimą.

"Lukoil", viena didžiausių tarptautinių naftos ir dujų kompanijų, užtikrina du procentus pasaulinės naftos gavybos. Įrodytos "Lukoil" energijos išteklių atsargos sudaro 17,3 mlrd. barelių.

"Total" yra ketvirta didžiausia pasaulyje pagal gavybos apimtis naftos ir dujų kompanija. Nuo 1999 metų ji atlieka naftos gavybos darbus Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)