Visorių informacinių technologijų parko administraciniame pastate įsikūrė verslo inkubatorius, padedantis vystytis jaunoms informacinių technologijų įmonėms. Skelbiama, kad informacinių technologijų klasteris pritraukė apie 100 mln. Lt investicijų, kurias skyrė „BOD Group“, „Biotechpharma“ ir „Viltechmeda“. Taip pat parko plėtrai skirta 22 mln. Lt Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšų. Jos panaudotos 7,3 tūkst. kv. m pastatui statyti.

Naujame pastate vienoje vietoje susiburs tokios įmonės kaip „VteX“, „TEV“, „Baltic-Amadeus“. Teigiama, kad visos patalpos yra užpildytos 100 proc. Administraciniame Visorių informacinių technologijų parke jau įsikūrė 22 įmonės, kuriose dirba apie 500 darbuotojų.

Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, tardamas sveikinimo kalbą, priminė, kad kelias į Visorių informacinių technologijų parko kūrimą prasidėjo dar 2002 m.

„Džiaugiuosi, kad darbo vietų skaičius čia tik didėja. Bendras skaičius jau apie 2 tūkst. Labai svarbu, kad darbdaviai stengiasi vykdyti Vilniaus miesto pažadus – siekti atlyginimo vidurkio ne mažiau 5 tūkst. Lt 2020 m. Čia atlyginimų vidurkis yra beveik dvigubai didesnis nei Lietuvos vidurkis – yra netoli 4 tūkst. Lt popieriuje“, - kalbėjo meras.

Visorių informacinių technologijų parko valdybos pirmininkas Feliksas Ivanauskas teigė tikintis, kad po kelerių metų į šį parką galės persikelti ir Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakultetas.

„Tada Vilniuje bus galingas mokslo ir studijų centras“, - savo viltį išreiškė mokslininkas.

„InfoBalt“ prezidentas Vytautas Vitkauskas priminė, kad lietuviškos informacinių technologijų bendrovės suvienyti jėgas nusprendė prieš 20 metų.

„Labai simboliška, kad po 20 metų mes turime tą vietą, kur galima suvienyti jėgas, ir nors visi mėgstame ir gyvenimą, kuo toliau verdame virtualiame pasaulyje, vienas taškas realiame pasaulyje duoda gerą koncentraciją minčių, kurios veda į inovacijas“, - oficialiame parko atidaryme šnekėjo jis.

Primename, kad spalio mėnesį Visorių informacinių technologijų parke buvo atidaryta saulės modulių gamykla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)