Pasak JLGK prezidento Michailo Pogosiano, šis projektas yra vienas didžiausių lėktuvų gamybos srityje; planuojama, kad orlaivis užims didelę dalį tiek Rusijos, tiek Kinijos rinkoje, nustumdamas "Boeing" ir "Airbus". Projekto techninis-ekonominis pagrindimas bus pateiktas šalių vyriausybėms šią vasarą.

JLGK jungia didžiausias Rusijos lėktuvų gamybos kompanijas. Kompanija gamina civilinį lėktuvą "Sukhoi Superjet 100".

COMAC valstybinė korporacija buvo įsteigta 2008 metais. Jos būstinė įsikūrusi Šanchajuje. Viena iš jos steigėjų - Kinijos valstybinė pramoninės aviacijos korporacija AVIC.

B>Bus nutiestas pirmasis geležinkelio tiltas

Pirmasis geležinkelio tiltas iš Rusijos į Kiniją per Amūro upę bus nutiestas 2016 metais. Tiltas septyniais šimtais kilometrų sutrumpins kelią Rusijos kroviniams, gabenamiems į Kiniją. Statyba bus pradėta artimiausiais mėnesiais. Apie tai antradienį Šanchajuje pranešė Rusijos tiesioginių investicijų fondo generalinis direktorius Kirilas Dmitrijevas, informuoja "RIA Novosti".

Memorandumas dėl investicijų į geležinkelio tilto statybą buvo pasirašytas per Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo derybas. Kasmet tiltas leis pervežti 21 milijoną tonų krovinių, tiekiamų eksportuoti į Kiniją.

Pasak K. Dmitrijevo, geležinkelio tilto jungtis leis suformuoti naują eksporto koridorių tarp Rusijos ir Kinijos, Be to, tiltas palengvins krovinių transportavimą iš naujų telkinių, eksploatuojamų Rytų Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose.

Išvakarėse V. Putinas Kinijos žiniasklaidai pranešė, kad šiuo metu Kinija užima pirmąją vietą tarp Rusijos užsienio prekybos partnerių; 2013 metais dvišalės prekybos apimtys priartėjo prie 90 mlrd. dolerių. Iki 2020 metų šalys planuoja pasiekti 200 mlrd. dolerių prekybos apyvartą.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)