Tiltas eis per 4,5 kilometrų ilgio Kerčės sąsiaurį, kuris skiria Ukrainą ir Rusiją. 3 mlrd. JAV dolerių (7,5 mlrd. Lt) vertės projektas buvo svarstomas dešimtmetį.

Rusija pastarosiomis dienomis į Krymo pusiasalį pasiuntė karinius dalinius, kurie užėmė strategines pozicijas ir, kaip pranešama, kasa apkasus prie sienos su Ukraina. Šiuo metu iš esmės pusiasalį valdo Maskvos palaikomos nereguliarios ginkluotosios pajėgos.

Ukrainos laikinasis prezidentas ir ministras pirmininkas apkaltino Rusiją šalies užgrobimu, o tarptautiniai lyderiai pasmerkė Maskvos veiksmus kaip bandymą Krymą padaryti aneksuota teritorija.

D. Medvedevas sakė ministrų kabinetui pasirašęs nurodymą atidaryti valstybinės kelių statybos bendrovės "Avtodor" filialą, kuris būtų atsakingas už projekto įgyvendinimą.

Tai viena naujausių Maskvos priemonių, kurios skirtos padaryti Krymą labiau ekonomiškai priklausomą nuo Rusijos.

Rusijos finansų ministras Antonas Siluanovas informavo pirmadienį, kad Krymo regiono vyriausybės biudžeto deficitas sudaro 35 mlrd. rublių (2,5 mlrd. Lt) ir kad Rusija iki vakaro parengs planą dėl finansinės paramos regionui.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)