Nuo šiol Venecija turistus pasitinka spalvingais plakatais, kurie miesto lankytojams privalės paaiškinti, kaip įsigyti vienos dienos bilietą ir kas galės jį tikrinti. Šį turistinį sezoną tokio bilieto prireiks tik tiems turistams, kurie į Veneciją atvyks nuo balandžio 25-osios ir iki liepos vidurio. Viso – 29 dienas, įskaitant vasaros savaitgalius.

„Tai – bandymas. Tai – pirmas žingsnis į naują miesto veiksmų lygį turizmo srityje. Tikslas – paskatinti vienadienius turistus nevažiuoti čia per tas 29 dienas. Kita vertus, iš anksto galėsime žinoti, kiek žmonių aplankys Veneciją būtent šiomis dienomis“, – kalbėjo Venecijos savivaldybės tarybos narys Dimone Venturini.

Venecija

Venecijos valdžia tikina, kad miestui persipildžius – turistai neįleidžiami į Veneciją nebus, bet, iš esmės, tokia ir yra šio projekto esmė. Taigi, gali būti, kad piko dienomis įsigyti vienadienį bilietą gali būti ne taip jau ir lengva.

Pernai Venecijoje nuomojamų lovų turistams skaičius jau viršijo miesto gyventojų skaičių. Jie tikrai dėl tokio masinio turizmo patiria daug nepatogumų, bet žmonėms reikia būstų, darželių ir mokyklų, o ne dar vieno mokesčio iš turistų.

„Jeigu jie sutvarkytų tūkstančius apleistų namų, kuriuos turime šiame mieste – tai būtų teigiamas dalykas, nepaisant to, kad aš esu prieš. To nebus. Gyventojai ir toliau palieka miestą, miestas tuštėja, o šiame mieste mes tik plečiame turizmą“, – teigė Venecijos gyventojas Nicola Ussardi.

Venecija

„Įvedus įvažiavimo į miestą bilietą, atvykstančių lankytojų skaičius nesumažės nei vienu žmogumi“, – tvirtino Venecijos gyventojas ir aktyvistas Tommaso Cacciari.

Eiliniai turistai, kurie išleidžia tikrai nemažai, kad bent vieną dieną galėtų pasidairyti po legendinę Veneciją, be abejo, neapsidžiaugs, kad jų kelionės dar pabrangs.

„Viskas priklauso nuo to, kur nukeliaus šie pinigai. Jei jie bus panaudoti tiltų priežiūrai ir kanalų išsaugojimui, kad Venecija taptų gražesnė – tai galėtų būti teigiamas dalykas“, – įžvalgomis dalijosi turistas iš Meksikos.

Visą reportažą rasite LNK portale: