Nors Rusijos vyriausybė parengė atsakomųjų priemonių prieš JAV ir jos sąjungininkų sankcijas, tačiau V. Putinas nemano, kad jas būtina taikyti jau dabar, nors tai ir gali pasikeisti, Minske žurnalistams teigė Rusijos prezidentas.

Jei sankcijos tęsis, tada „žinoma, peržiūrėsime, kas ir kaip dirba Rusijoje, pagrindiniuose Rusijos ekonomikos sektoriuose, taip pat energetikoje. Mes tikrai nenorime taikyti šių abipusių veiksmų“, naujienų agentūra „Bloomberg“ cituoja V. Putiną.

V. Putino pastaba neabejotinai taikoma Vakarų energetikos bendrovėms, tokioms kaip „Royal Dutch Shell“ ir „Exxon Mobil“. Pastaroji kartu su Rusijos valstybės kontroliuojama naftos įmone „Rosneft“ planuoja naftos gavybą Arktyje.

Primename, kad JAV ir Europos Sąjunga bei kai kurios kitos valstybės paskelbė naujas sankcijas prieš Rusijos pareigūnus ir bendroves. Nurodoma, kad sankcijos palietė V. Putino „artimų asmenų“ ratą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (351)