Prieš metus duris atvėrusiame tankodrome lankytojai galėjo ne tik iš arti pamatyti karinius šarvuočius FV432, bet ir jais pasivėžinti. Drąsesniems bus siūloma patiems išmėginti savo jėgas vairuojant karinę techniką specialiai įrengtoje kelių kilometrų trasoje su dirbtinėmis kliūtimis – įkalnėmis, staigiais posūkiais bei minų zona.

Aštrių npojūčių karinės technikos mėgėjams siūloma naują pramoga – pervažiuoti automobilį pačiam sėdint už 15 tonų sveriančio karinio šarvuočio vairalazdžių.

1963 m. pagaminti kariniai šarvuočiai FV432 dėl savo pirminės funkcijos – karių pervežimo pavojingose karo zonose – iki šiol dar vadinami „karo taksi“. Šiuo metu juos vis dar naudoja Didžiosios Britanijos, Indijos ir kitų šalių ginkluotosios pajėgos.

Šarvuočiai, kaip ir lengvoji karinė technika, buvo naudojami taikos palaikymo misijose Afganistane ir Irake. Karo zonoje, šarvuočiu važiuodavo iki 12 žmonių: vairuotojas – mechanikas, kariuomenės vadas ir 10 karių.

15 tonų sveriančius karinius šarvuočius FV432 išjudina 240 AG turintis „Rolls Royce“ variklis, kuris išvysto iki 52 km/val. greitį. Tokio greičio šarvuočiui pakako atlikti pirminę savo funkciją – pervežti pavojingose vietose karius.

Šarvuotį vairuoti paprasta – jame įmontuota automatinė greičio dėžė, tad jokių pavarų perjunginėti nereikia.