Šiuo metu Lietuvoje stebimas padidėjęs sergamumas kokliušu, nustatyti 22 tymų atvejai, o Lenkijoje fiksuota 17 raudonukės atvejų. Apie tai plačiau kalbėsimės su Santaros klinikų Pediatrijos centro Vaikų infekcinių ligų skyriaus vedėja doc. dr. Inga Ivaškevičiene.

Kiek daugiau nei prieš mėnesį ekspedicija „Išsaugokime Baltiją“ pradėjo žygiuoti ir skleisti žinią apie Baltijos jūros problemas, kuri patenka tarp užterščiausių jūrų pasaulyje. Kiekvieną penktadienį su žygio dalyviais aptariame jų savaitę, ne išimtis ir šiandiena.

Balandžio 26–oji – Pasaulinė intelektinės nuosavybės diena. Intelektinė nuosavybė yra teisės, kurios atsiranda kūrėjui ar išradėjui į protinės, mokslinės, kūrybinės ir kitokios intelektinės veiklos rezultatus. Tad šiandien kalbamės apie piratavimą internete, kai tam tikras turinys žiūrimas ar pasisiunčiamas nelegaliai. Studijoje Intelektinės nuosavybės teisinių paslaugų grupės „Metida“ advokatas Erikas Saukalas ir Intelektinės nuosavybės apsaugos centro vadovas Vytas Simanavičius.

Ar tikrai Gitano Nausėdos susitikimo su skautais metu demonstruotas nacių pasisveikinimas, naujas mobilizacijos įstatymas ir kalbos apie karių trūkumą Ukrainoje bei panika dėl papūgų karštligės. Tai šią savaitę internete plitusios melagienos, kurias plačiau pakomentuos Delfi melo detektoriaus redaktorė Aistė Meidutė.