Kometa 12P/Pons-Brooks dar vadinama „velnio“ kometa, kadangi šis kriovulkaninis kosminis objektas, artėdamas prie Saulės, į kosmoso erdvę išleidžia ledo ir dulkių pliūpsnius. Velniška pravardė šiai kometai suteikta dėl to, kad ledo ir dulkių išsiveržimo metu aplink kometos komą susiformuoja du į ragus panašūs dariniai.

Be to, išsiveržimo metu paryškėja ir pati kometos koma – branduolį supantis dalelių debesis. Kometos branduolys, kaip apskaičiuota, yra maždaug 17 km skersmens.

Velniškoji kometa aplink Saulę apskrieja maždaug kartą per 71 metus, jos trajektorija – elipsinė, ištęsta.

Arčiausiai Saulės kometa praskriejo balandžio 21 dieną. Apskriejusi Saulę kometa ims tolti gilyn į Saulės sistemos pakraščius.

Kaip praneša spaceweather.com, NASA užfiksuotame vaizde matyti, kad kai kometa susidūrė su Saulės plazmos pliūpsniu, jos uodega išlinko, sunyko ir vėliau ataugo.

Šį vaizdą balandžio 12 dieną užfiksavo NASA kosminis zondas „Solar Terrestrial Relations Observatory A“ (STEREO-A). Vaizdo siužete matyti ne tik Saulės plazmos pliūpsnis ir kometa, bet ir šimtų milijonų kilometrų esantis Jupiteris, o fone žiba už šviesmečių esančios žvaigždės.