45 metų J. Dovidavičiaus kriminalinė praeitis – labai spalvinga: jis teistas dėl vagysčių, plėšimų, turto prievartavimo, buvo išžaginęs nepilnametę mergaitę, o kai pateko už grotų, įkalinimo įstaigoje vieną nuteistąjį nužudė, o kitą – pasikėsino nužudyti. Vien dėl to, kad šis esą buvo „ožys“, bendradarbiavęs su kalėjimo pareigūnais. 

Jis labai nekenčia įkalinimo įstaigose dirbančių pareigūnų – teigė, kad būtent jie, o ne bausmę už įvairius nusikaltimus atliekantys nuteistieji yra žvėrys, kuriems esą visiškai nerūpi, kaip išauklėti ir į kitokio gyvenimo kelią išleisti kalinius. Vienas tokių pareigūnų jau gerai žino, ką reiškia asmeniškai susidurti su J. Dovidavičiumi – šis jį buvo užpuolęs, net bandė nuplikyti verdančiu vandeniu, o norėdamas susidoroti panaudojo savadarbį peilį ir išgaląstą šaukštą, kurio kotas buvo paverstas ašmenimis. 

„Kai kuriems pareigūnams laisvėje būsiu pavojingas, nebent mane iki to laiko nužudys – manyje yra „priaugę“ ne tik keršto, bet ir neapykantos“, – sakė Pravieniškių kalėjime kalintis nuteistasis.

„Skandalingoje išpažintyje“ jis pasakojo ne tik apie kalėjime praleistus savo gyvenimo metus ir kodėl net sutiktų, kad jam būtų skirta mirties bausmė, bet ir apie zonoje galiojančias nerašytas taisykles, nuteistųjų daromus baisius nusikaltimus, kai jie prievartauja kitus kalinius. 

„Pareigūnai tai žino, bet jiems visiškai nerūpi“, – sakė J. Dovidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)