Estijos pilietis buvo sulaikytas Estijoje šių metų vasario pradžioje ir vėliau perduotas Lietuvos teisėsaugai. Teismas tenkino prokuroro prašymą ir skyrė šiam įtariamajam suėmimą trims mėnesiams.

Antras įtariamasis, turintis dvigubą Estijos ir Rusijos pilietybę, buvo sulaikytas ir šiuo metu yra suimtas Latvijoje. Jis apklaustas vykdant Lietuvos prokurorų išsiųstą Europos tyrimo orderį. Latvijos pareigūnai šiam asmeniui taip pat yra pateikę įtarimus dėl nusikalstamų veikų, įvykdytų Latvijoje.

Ikiteisminiam tyrimui Lietuvoje vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūra, tyrimą atlieka Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Tyrimo metu aktyviai bendradarbiaujama su Valstybės saugumo departamentu ir Lietuvos kriminalinės policijos biuru.

Kaip jau buvo pranešta 2024 m. vasarį, bendradarbiaujant Lietuvos, Latvijos, Estijos saugumo ir teisėsaugos institucijoms, Estijoje ir Latvijoje buvo sulaikyti asmenys, kurie yra įtariami Rusijos specialiųjų tarnybų nurodymu vykdę įvairias nusikalstamas veikas trijose valstybėse.