Trečiadienio vidurnaktį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai kelyje Seinai–Lazdijai ties Tarnaukos kaimu Lazdijų r. sustabdė krovininį automobilį „Mercedes-Benz Sprinter“, tempiantį priekabą namelį „Swift“. Iš Lenkijos atvykstančiu mikroautobusu su lietuviškais valstybinio numerio ženklais važiavo dviese.

Automobilį vairavęs 50-ies Šilutės rajono gyventojas ir kartu vykęs 63-ejų šilutiškis, pasieniečiams pateikė asmens dokumentus. Vairuotojas teigė iš Didžiosios Britanijos gabenantis automobilių detales. Jis paaiškino, kad tarp jų yra įvairios automobilių BMW ir „Volvo“ dalys, jas parvežti į Lietuvą esą prašė pažįstamas tautietis, atsiuntęs sąskaitą faktūrą.

Interpolo duomenų bazėje patikrinę šilutiškių gabenamų automobilių BMW 430 xDrive MSport ir „Volvo XC 60 R-Design Pro T8 Phev“ variklių numerius, pasieniečiai nustatė, kad pirmasis jų priklauso 2020 m. Jo paiešką britų policija paskelbė gegužės 3 d. Antrasis variklis yra iš 2019 m. „Volvo“, jis Jungtinėje Karalystėje ieškomas nuo gegužės 6 d.

Kalvarijos pasieniečiai abu vyrus ir transporto priemones sulaikė ir nugabeno į užkardą. Per apklausą mikroautobuso „Mercedes-Benz Sprinter“ vairuotojas paaiškino, jog būdamas Didžiojoje Britanijoje iš pažįstamo tautiečio telefonu gavęs krovinio koordinates. Atvykus nurodytu adresu prie Londono, juos pasitikę du rusiškai kalbėję vyrai. Jie pakrovė automobilių BMW ir „Volvo“ dalis.

Varėnos pasienio rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokĮ nusikaltimą veiką gfresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šilutiškiai paleisti, priekaba namelis grąžintas vairuotojui, o mikroautobusas „Mercedes-Benz Sprinter“ su automobilių detalėmis laikinai saugomi Kalvarijos pasienio užkardoje.