„Aš esu vienas tų, kuris sako, kad nebeturime prezidento rinkimų kampanijos. Deja, bet ji beveik numarinta, – Delfi laidoje „Jūs rimtai?“ kalbėjo L. Kontrimas. – Užkratas nebedaryti rinkimų politikų galvose yra labai išplitęs. Jie mielai nedarytų nei Seimo rinkimų, padarytų tik pasivažinėjimą po skyrius. Beje, EP rinkimai kol kas irgi be jokio, kaip sakant, gazo.“

Pastarąją savaitę visuomenės dėmesį kaustė ne vieni debatai, kurių metu kritikos dėl savo retorikos sulaukė kandidatas į prezidentus Eduardas Vaitkus. „Gal tai ir nuskambės kontroversiškai, bet kaip Kontrimui man kontroversijos visai ok. Žiūrėkite, aš visiškai nepulčiau to Vaitkaus. Dėl to, kad jis atstovauja net ne tūkstančio, o nežinau kiek tūkstančių Lietuvos žmonių, gyventojų mąstymą. Mes turėtume kelti klausimą, ką daryti po to, kai baigsis tie rinkimai, o Vaitkus nueis į istoriją. Kaip dirbti su ta bendruomene, su tais žmonėmis, kurie šitaip mąsto, nes Vaitkus yra įstrigęs kokiais 20-30 metų atgal. Jis kalba to pačiom frazėm, tais pačiais terminais, kurie buvo tais metais. Prieš dvidešimt metų ir mes galvojome, kad Rusijoje bus demokratija“, – kalbėjo L. Kontrimas, tačiau pridūrė, kad „sveikesnio proto“ žmonės ir tuo metu neturėjo jokių vilčių Rusijai.

„Taip, Vaitkus yra tiesiog pasiklydęs laike. Ir kuo toliau, tuo labiau, jeigu jis, pavyzdžiui, nenutrauks šitos retorikos, jis po rinkimų tikrai gali būti patrauktas kaip priešiško naratyvo transliuotojas“, – teigė viešųjų ryšių ekspertas.

Šią savaitę dėmesio sulaukė ne tik kandidatai: Laisvės partijai užkliuvo, kad prezidentas Gitanas Nausėda taip palaiko „Eurovizijoje“ dalyvaujantį Silvester Belt, kuris neslepia savo seksualinės orientacijos, o kritikos strėlės lėkė į dizainerio Juozo Statkevičiaus pusę dėl to, kad jis pasirodė debatuose už kandidato Igno Vėgėlės nugaros taip išreikšdamas jam palaikymą.

O L. Kontrimas teigė net pasigendantis žymių žmonių pozicijos viešinimo. „Yra tyliai pritariančių tai vienam, tai kitam, mes matome iš tikrųjų nekritiškų labai žmonių, kurie dėl labai madingų pozicijų paremia vieną ar kitą kandidatą, bet tokios aiškios pozicijos, kad aš turiu savo nuomonę ir ją pagrindžiu, mums labai trūksta“, – teigė L. Kontrimas, palinkėdamas išdrįsti viešai pasakyti savo poziciją. Jo teigimu, Lietuvai nuo to bus tik geriau.

Viešųjų ryšių ekspertas tikino, kad jei rinkimus nukeltume bent mėnesiui, pamatytume įdomių dalykų. „Nes aš matau, kad dalis kandidatų nervų nelaiko. Nėra pasiruošę psichologinėms atakoms“, – kalbėjo L. Kontrimas.

Beje, L. Kontrimas dirbo su Rolandu Paksu per jo prezidentinę kampaniją. Jo kampanija buvo itin intensyvi, tam buvo skirta labai daug lėšų. L. Kontrimas teigė, kad pinigai iš tiesų svarbūs, tačiau pridūrė, kad ne tik tai. „Tai buvo trijų galvų sukurti sprendimai“, – apie daugiau nei prieš dvidešimt metų vykdytą kampaniją kalbėjo viešųjų ryšių specialistas. „Paksas buvo itin užsidegęs laimėti rinkimus. Tokio kliento politikoje reikia kiekvienam palinkėti“, – kalbėjo L. Kontrimas.

Laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną penktadienį apžvelgiamos svarbiausios savaitės naujienos. Šį kartą laidoje aptarti prezidentiniai rinkimai, artėjantis referendumas dėl pilietybės išsaugojimo ir jau rytoj vyksianti didžioji „Eutovizija“. Beje, L. Kontrimas ne tik išdėstė savo nuomonę apie Silvester Belt pasirodymą, bet ir įvardijo, kokią vietą jam prognozuotų. Laidą kviečiame žiūrėti čia.