Kaip rašoma įraše, vienam grupės sekėjų nutiko keistas įvykis.

„Šiandien nutiko pats keisčiausias dalykas mano gyvenime. Plaudamas su žarna traktorių išgirdau keistą švilpimo garsą, lyg kristų kokia tai bomba, pažiūrėjęs į dangų pamačiau krentantį baltą objektą. Išsigandęs šokau už traktoriaus, po kiek laiko priėjęs atpažinau šį baltą objektą“, – rašo reiškinį užfiksavęs žmogus.

Nuotraukose matomas didžiulis ledo luitas. Kaip teigiama, jis nukrito Šilalės rajone, netoli Visdžiaugų kaime, trečiadienį, apie 11:35 val.

Kaip aiškinama orų grupėje feisbuke, labiausiai tikėtinas šio reiškinio kaltininkas – į Kauną (iš Edinburgo, JK) besileidęs lėktuvas, kuris, patikrinus skrydžių duomenis nurodytu laiku (Lietuvos laikas - UTC+3 val.), buvo virš nurodytos vietovės.

„Beveik neabejotina, kad ledo gabalas atskilo nuo lėktuvo ir nukrito žemyn.

Toks reiškinys yra pavojingas ir angliškai vadinamas blue ice (liet. mėlynasis ledas). Jis susiformuoja tada, kai iš lėktuvo vandentiekio sistemos išteka užšalęs vanduo (arba kitos atliekos). Nors tokie incidentai yra reti ir dar neteko girdėti jog pasitaikytų Lietuvoje, tačiau jie gali sukelti pavojų žmonėms ir žalą turtui esančiam ant žemės. Kitose pasaulio šalyse yra buvę, kai dėl panašaus ledo gabalo nukenčia namų stogai, automobiliai ir kt. Teoriškai, toks ledo gabalas galėtų rimtai sužaloti ar net užmušti ir žmogų.

Faktas: tarp 1979 ir 2003 m. „mėlynojo ledo“ atvejų JAV buvo užfiksuota tik 27 atvejai. Lietuvoje apie tokį dar neteko girdėti“, – rašoma feisbuko grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)