Daugiau kaip pusšimtis Sakartvelo vėliavomis ir plakatais nešinų miestiečių susibūrimą pradėjo eitynėmis link šalies ambasados. Vėliau greta jos surengė ir protesto akciją.

Kaip Eltai teigė Vilniaus apskrities policijos atstovas, leidimas Vilniuje vykstančiam protestui buvo išduotas.

„Eitynės praėjo sklandžiai, šiuo metu vyksta nedidelis renginys prie ambasados. Apie 60 žmonių. Specialios pajėgos paskirtos palaikyti viešąją tvarką“, – sakė jis.

ELTA primena, kad tūkstančiai Sakartvelo gyventojų atnaujino protestus po to, kai parlamentas, nepaisydamas kelias savaites trukusių demonstracijų ir įspėjimų iš Briuselio, kad tai pakenks Tbilisio siekiams prisijungti prie ES, pritarė prieštaringai vertinamam „užsienio agentų“ įstatymo projektui.

Sakartvelo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pareiškė ketinanti pasirašyti įstatymą iki gegužės vidurio, tvirtindama, kad juo siekiama tik padidinti pilietinių grupių finansavimo iš užsienio skaidrumą.
Visgi kritikai teigia, kad siūlomas įstatymas primena represinį Rusijos įstatymą, naudojamą siekiant nutildyti kitaminčius.

Šalies prezidentė Salome Zurabišvili anksčiau žadėjo vetuoti dokumentą, jei jis bus priimtas trečiuoju svarstymu. Bet valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ turi pakankamai balsų, kad įveiktų prezidentės veto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją