Abu vyrai, kurie 2020 m. kovojo dėl Baltųjų rūmų, lapkritį greičiausiai dar kartą stos į akistatą, dėl kurios, kaip rodo apklausos, amerikiečiai nėra kupini entuziazmo.

Interviu CNN J. Bidenas prakalbo apie galimybę, kad D. Trumpas nesutiks su rinkimų rezultatais. „Pažadu, kad (nesutiks), o tai yra pavojinga“, – sakė J. Bidenas.

D. Trumpas iki šiol nepagrįstai tvirtina, kad būtent jis laimėjo 2020 m. rinkimus, nors pralaimėjo daugybę teisinių iššūkių.

„Kiek teismo bylų jie turėjo? Aukščiausiojo Teismo bylų? Visi jie sakė, kad „tai yra visiškai teisėti rinkimai“, – akcentavo J. Bidenas.

„Negali mylėti savo šalies tik tada, kai laimi“, – teigė jis.

D. Trumpas, kuris šiuo metu dalyvauja teismo procese dėl įtariamos piniginės išmokos už tylą pornografinių filmų aktorei Stormy Daniels, praėjusią savaitę vietos žiniasklaidai užsiminė, kad gali ginčyti 2024 m. rinkimus.

Jis laikraščiui „Milwaukee Journal Sentinel“ pareiškė, kad sutiks su rezultatais, „jei viskas bus sąžininga“.

81-erių J. Bidenas, kuris jau yra laikomas seniausiu prezidentu JAV istorijoje, tvirtino, kad JAV sąjungininkai tikisi, jog jis lapkritį iškovos antrą kadenciją.

„Žiūrėkite, aš keliauju po pasaulį; žinote, ką sako kiti pasaulio lyderiai? Tai ne pokštas. 80 proc. po svarbaus susitikimo (sako): „Jūs turite laimėti... ant kortos pastatyta mano demokratija“, – kalbėjo J. Bidenas.

J. Bidenas nurodė, kad D. Trumpo komentarai, kuriuos šis išsakė rinkimų kampanijos metu, parodo, kaip jis pasinaudos prezidento postu saviems tikslams, jei sugrįš į Baltuosius rūmus.

„Jis sako... kad pasirūpins, jog jo generalinis prokuroras patrauktų baudžiamojon atsakomybėn tuos asmenis, kuriuos jis nurodo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, o jei jis to nedarys, jis jį atleis“, – sakė J. Bidenas.

Dabartinis prezidentas, kuris daugybėje nuomonės apklausų atsilieka nuo savo tikėtino varžovo, sakė, kad nesijaudina, ir pažymėjo, jog iki rinkimų dar liko daug mėnesių.

„Manau, kad gerai jaučiuosi dėl kampanijos trajektorijos“, – teigė jis.

„Daugelis žmonių (...) neapsisprendžia iki rudens. Vyksta daug dalykų, pamatysime, kas įvyks“, – nurodė J. Bidenas.

Paklaustas apie tai, kokio patarimo sulaukė iš savo buvusio boso prezidento Baracko Obamos pokalbiuose apie rinkimus, J. Bidenas sakė – tiesiog „toliau daryti tai, ką darau“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją