R. Fonseca naktį „mirė paguldytas į ligoninę“, AFP sakė jo teisininkų komandos narys, pridūręs, kad dėl sveikatos sutrikimų jis nedalyvavo teismo procese, prasidėjusiame balandžio 8 dieną.

Daugiau informacijos apie 71 metų R. Fonsecos mirties Panamos miesto ligoninėje priežastis nepateikta.

Iš „Mossack Fonseca“ nutekinti dokumentai, kurie buvo paskelbti 2016 metais, atskleidė, kaip daugybė pasaulio turtuolių slėpė turtą ofšorinėse bendrovėse, ir paskatino virtinę tyrimų visame pasaulyje.

Prokurorai prašė skirti 12 metų kalėjimo bausmę dviem kontoros steigėjams – R. Fonsecai ir jo kolegai Jurgenui Mossackui, kurių bylos dėl pinigų plovimo nagrinėjimas baigėsi balandžio 19 dieną.

Jiedu buvo teisiami kartu su daugiau nei dviem dešimtimis kitų asmenų, daugiausia buvusių darbuotojų. R. Fonseca teismo posėdžiuose nedalyvavo.
Prokuratūra J. Mossacką ir R. Fonsecą kaltino tuo, kad jie „nutylėjo, slėpė ir teikė melagingą informaciją bankams, siekdami atidaryti sąskaitas ir nuslėpti turto savininkus“.

Jie abu taip pat buvo įtariami „gavę ir pervedę lėšas iš neteisėtos veiklos Vokietijoje ir Argentinoje“.

11,5 mln. nutekintų bylų „lobyne“ figūravo įtakingi asmenys – milijardieriai, politikai ir sporto žvaigždės.

Daugelis į skandalą patekusių asmenų pateikė priežasčių, paaiškinančių jų buvimą ofšorinėje zonoje, ir teigė, kad nepadarė nieko neteisėto.

Nepaisant to, 2018 metais „Mossack Fonseca“ pareiškė, kad dėl „nepataisomos žalos“ kontoros reputacijai ji bus uždaryta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją