Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas trečiadienio vakarą taip pat buvo Maskvoje, jis atvyko į regioninį Eurazijos ekonominės sąjungos viršūnių susitikimą, tačiau Pergalės dienos parade, tapusiame viena svarbiausių Rusijos valstybinių švenčių valdant V. Putinui, nepasirodė.

Kremlius paskelbė, kad trečiadienį V. Putinas surengė derybas su Armėnijos premjeru.

„Kalbant apie mūsų dvišalius santykius, tai jie plėtojami gana sėkmingai“, – N. Pašinianui per susitikimą sakė V. Putinas.

„Visų pirma visuomet kreipiame dėmesį į ekonominį bendradarbiavimą“, – teigė jis.

Pats Armėnijos premjeras anksčiau šią savaitę sakė, kad jam atrodo keista kasmet dalyvauti parade. „Pernai dalyvavau gegužės 9-osios renginiuose Maskvoje ir nemanau, kad kasmet reikia dalyvauti. Neatsimenu tokios praktikos, kad Armėnijos ar kokios nors valstybės vadovas kasmet dalyvautų“, – tvirtino jis.

Nikolas Pašinianas Maskvoje

Armėnija jau daug mėnesių stengiasi nusigręžti nuo Rusijos.

Nors yra tradicinė Rusijos sąjungininkė, šalis paskutiniu metu piktinuosi, kad rusų taikdariai neįsikišo, kai Azerbaidžano pajėgos pernai surengė puolimą ir susigrąžino Kalnų Karabacho kontrolę.

Prieš kurį laiką Armėnija prisijungė prie Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT), kuris yra išdavęs arešto orderį V. Putinui, tad teoriškai privalėtų sulaikyti Kremliaus vadovą, jei šis atvyktų į Armėniją.

Žiniasklaida, remdamasi šalies užsienio reikalų ministerijos atstovės Ani Badalyan pareiškimu, ketvirtadienį skelbia, kad Armėnija neskirs pinigų Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO), Maskvos vadovaujamo kelių buvusių sovietinių respublikų saugumo aljanso, veiklai finansuoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)