Kaip praneša „Ukrinform“, tai sakoma gegužės 8 d. įsake Nr. 309/2024.

Dokumente rašoma: „Atleisti generolą Valerijų Zalužną iš karinės tarnybos dėl sveikatos būklės paliekant teisę dėvėti karinę uniformą.“

Kaip skelbia nv.ua, V. Zelenskis taip pat pasirašė įsaką, kuriuo skiria V. Zalužną Ukrainos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje.

Kada tiksliai V. Zalužnas pradės eiti ambasadoriaus pareigas, kol kas neaišku.

Jau kovo 7 d. V. Zelenskis patvirtino V. Zalužno kandidatūrą į Ukrainos ambasadoriaus JK pareigas.

2024 metų vasario 8 d. V. Zalužnas buvo atleistas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų. Vietoj jo į šias pareigas buvo paskirtas Oleksandras Syrskis.

Įtampa tarp V. Zelenskio ir V. Zalužno išryškėjo praėjusių metų lapkritį po „The Economist“ publikacijos, kurioje Ukrainos kariuomenės vadas užsiminė apie aklavietę kare. V. Zelenskis nepritarė tokioms generolo pastaboms apie situaciją mūšio lauke.

„Financial Times“, remdamasis Ukrainos kariuomenės atstovų, buvusių prezidento administracijos darbuotojų ir komunikacijų strategijų ekspertų informacija, vėliau rašė, kad pernelyg optimistiniai kasdieniai Ukrainos prezidento pasisakymai, kuriais jis pasakoja apie Ukrainos kariuomenės pasiekimus, kuria prarają tarp valstybės vadovo administracijos ir karinės šalies vadovybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)