„Kas skraido Kauno dangumi su palyda? Pagal radarą matom, kad iš Eindhoveno nusileido Kaune ką tik lėktuvas MMF19, įdomu, kam jam palyda tokia. Ties Karmėlava ir pastebėjom, jog leidosi. Lėktuvo dydis ir palyda atrodė tikrai KIETAI!“ – apie 11.14 val. pranešė skaitytoja.

Panašių klausimų naujienų portalas „Kas vyksta Kaune“ sulaukė ir daugiau. Anot kauniečių, orlaivis su naikintuvų palyda buvo pastebėtas Šilainiuose ir kituose mikrorajonuose.

Orlaivį lydėjo naikintuvai (skaitytojų nuotr.)

Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad šiek tiek po 11 val. Kauno oro uoste nusileido karinis skrydis.

Anot T. Vasiliausko, Kauno oro uoste nusileido vienas lėktuvas. „Jo paskirtį, kodėl ir iš kur jis čia skrenda, plačiau turėtų komentuoti Lietuvos kariuomenės atstovai“, – pridūrė T. Vasiliauskas.

Orlaivį lydėjo naikintuvai (skaitytojų nuotr.)

Skrydžių stebėjimo svetainės „Flight radar“ duomenimis, MMF19 orlaivis pakilo iš Eindhoveno (Nyderlandai). Anot svetainės, orlaivis turi sąsają su NATO sąjungininkais.

Lietuvos kariuomenės atstovas žiniasklaidai antradienį naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad minėtas skrydis buvo realus.

„Vyko NATO sąjungininkų treniruotė, kur dalyvavo skrydį i Lietuvą vykdęs orlaivis, jį lydėjo oro policijos misiją Latvijoje atliekantys naikintuvai“, – komentavo Lietuvos kariuomenės atstovas.

Analogišką patvirtinimą Delfi gavo ir iš Krašto apsaugos ministerijos.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas antradienį susitiko su Nyderlandų ambasadoriumi Lietuvoje Jack Twiss Quarles van Ufford. Visgi Lietuvos kariuomenės atstovas negalėjo patvirtinti ar šis Nyderlandų ambasadoriaus vizitas Lietuvoje yra susijęs su minėtu skrydžiu.

Orlaivį lydėjo naikintuvai (skaitytojų nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)