„Timberwolves“ seriją laimėjo 4:3. Vakarų konferencijos finale ji susikaus su Luka Dončičiaus vedama Dalaso „Mavericks“. Šį etapą Minesototos krepšininkai pasiekė antrą kartą per organizacijos istoriją – pirmasis buvo prieš dvidešimt metų.

Įpusėjus mačui „Nuggets“ turėjo 15 taškų pranašumą – 53:38, o juos į priekį vedė Jamalas Murray. Vien per pirmus du kėlinius gynėjas surinko 24 taškus, nors prieš rungtynes buvo abejojama dėl įžaidėjo galimybių žaisti.

Vos prasidėjus trečiam kėliniui jis tritaškiu dar labiau tolino „Nuggets“ – 58:38. Vis tik „Timberwolves“ nesugriuvo – kėlinį uždarė galinga atkarpa 28:9 ir prieš lemiamą ketvirtį jau atsiliko tik tašku.

Šio pradžioje vilkai išsiveržė į priekį, o kiek vėliau Nazas Reidas pataikė baudų metimus, įkrovė iš viršaus, Anthony Edwardsas smeigė tritaškį ir likus žaisti tris minutes svečiai atitrūko – 92:82.

Panaikintas 15 taškų deficitas įpusėjus mačui – didžiausias per septintųjų rungtynių NBA atkrintamosiose istoriją.

„Nuggets“ neišgelbėjo net ir įspūdingas lyderių žaidimas – J. Murray susitikimą baigė su 35 taškais (9/15 dvit., 4/12 trit., 5/5 baud.), o Nikola Jokičiaus sąskaitoje 34 taškai (11/18 dvit., 2/10 trit., 6/7 baud.) ir 19 sugriebtų kamuolių.

Daugiau nė vienas krepšininkas nesurinko daugiau 7 taškų.

„Ant jų pečių buvo užkrauta labai daug. Tikėjomės, kad J. Murray ir N. Jokičius toliau trauks zuikius iš skrybėlės, bet kažkas turėjo jiems padėti, – po mačo sakė „Nuggets“ treneris Mike’as Malone’as. – Tai buvo nuostabi serija. Sunku pralaimėti septintąsias rungtynes namie, bet mes grįšime. Pralaimėjimo skausmas mums padėjo iškovoti pirmą titulą. Galbūt mes galėsime tą panaudoti.“

„Timberwolves“ laimėjo nepaisant to, kad mačas sunkiai klostėsi A. Edwardsui – gynėjas pelnė 16 taškų (4/14 dvit., 2/10 trit., 2/2 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Nuggets“: J. Murray 35, N. Jokičius 34 (19 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Timberwolves“: J. McDanielsas ir K. Townsas (12 atk. kam.) po 23, A. Edwardsas 16, R. Gobertas 13 (9 atk. kam.), N. Reidas 11, M. Conley 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją