Marinuoti raudonieji svogūnai
Reikės:
50 ml acto
85 g cukraus
150 ml vandens
1 arb. š. druskos
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
2 vnt. laurų lapų
10 vnt. juodųjų pipirų
2 vnt. raudonųjų svogūnų
Kaip paruošti:
* Actą ir vandenį su cukrumi supilkite į puodą ir užvirkite. Sudėkite druską, aitriųjų paprikų dribsnius, lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius ir leiskite viskam atvėsti.
* Į marinatą sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus raudonuosius svogūnus ir dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti ne trumpiau kaip 2 valandas, pageidautina – 1 dieną.
Marinuoti baltieji svogūnai
Reikės:
2 vnt. baltųjų svogūnų
1 vnt. citrinos sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. raudonėliaų
0.5 arb. š. druskos
Kaip paruošti:
* Plonais griežinėliais pjaustytus baltuosius svogūnus sumaišykite su kitais ingredientais ir leiskite pasimarinuoti 1 valandą ar ilgiau.
Receptais dalijasi santamariaworld.com.