Apie tai Delfi interviu metu informavo 22-ejų gynėjo tėtis Šarūnas.

„Skambino Augustas ir sakė, jam sulaužė šonkaulį per treniruotę. Iškrito mėnesėliui dabar. Kaip jie ten sportuoja, kad šonkauliai lūžta, gera kova vadinasi. Po bokso taip nebūna“, – juokavo Š. Marčiulionis, pats rinktinei atidavęs daugybę metų.

Ši trauma užvers A. Marčiulioniui galimybę pakovoti dėl vietos rinktinėje, kuri liepos 2-7 d. kausis dėl olimpinio kelialapio Puerto Rike.

„Iš dalies apmaudu, bet toks gyvenimas ir likimas. Jam sezonas buvo įtemptas, šitas mėnuo bus kūno poilsiui“, – pastebėjo Š. Marčiulionis.

Dar pirmadienį A. Marčiulionis žaidė kontrolines rungtynes su Libanu, kurias Lietuva laimėjo 100:71. Starto penkete mačą pradėjęs įžaidėjas per 19 minučių krepšininkas pasižymėjo 1 tašku (0/1 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.), trimis atkovotais ir vienu perimtu kamuoliu ir 6 rezultatyviais perdavimais.

Šiuo metu su rinktine sportuoja rezerviniai nariai, o nuo birželio 16 d. į darbus kibs ir pagrindinės komandos pretendentai.

A. Marčiulionis jau pernai vilkėjo vyrų rinktinės marškinėlius pirmose Lietuvos akistatose besirengiant pasaulio čempionatui, tačiau į pagrindinę nacionalinės komandos sudėtį nepateko.

Gynėjas šiame sezone tiesiog žydėjo NCAA pirmenybėse. Lietuvis su „Saint Mary’s Gaels“ komanda pateko NCAA „Kovo beprotybės“ kovas, o šią pergalę dar labiau pasaldino individualus apdovanojimas lietuviui.

Jam buvo įteiktas WCC atkrintamųjų varžybų naudingiausio žaidėjo prizas (MVP). Tokį jis buvo gavęs ir už pasirodymą reguliariame sezone, o anksčiau tą pavyko padaryti tik vienam „Saint Mary’s Gaels“ žaidėjui – australui Matthew Dellavedovai, vėliau tapusiam NBA čempionu. 193 cm ūgio gynėjas iš Lietuvos per NCAA rungtynes pelnė po 12,4 taško, atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,3 kamuolio.