Turnyro šeimininkai atidarymo rungtynėse Miunchene 5:1 (3:0) sutriuškino nuo pirmojo kėlinio mažumoje likusią Škotijos rinktinę.

Vokiečiai jau 19-ąją minutę turėjo dviejų įvarčių pranašumą, kai pasižymėjo jaunieji talentai Florianas Wirtzas ir Jamalas Musiala.

„Sveikinimai komanda. Puikus žaidimas, ypač pirmąsias dvidešimt minučių. Dominavome, bet suprantame, kad laimėjome rungtynes, bet turime judėti toliau. Tai pirmas žingsnis link to, ką norime sukurti“, – po pergalės sakė Vokietijos rinktinės treneris Julianas Nagelsmannas.

Antrąjį įvartį pelnęs 21-erių J. Musiala taip pat džiaugėsi sėkmingu pirmenybių startu.

„Žinome, kaip svarbu sėkmingai pradėti čempionatą. Atidavėme visas jėgas nuo pirmosios minutės ir turime tai tęsti. Tada ateina smagumas ir įvarčiai“, – kalbėjo jis.

Rinktinės kapitonas Ilkay’us Gundoganas pritarė kolegoms, bet kartu pabrėžė ir praleistą įvartį: „Žaidėme su dideliu intensyvumu, gerai išnaudojome laisvus plotus, kažkiek rizikavome, bet todėl ir pelnėme įvarčius. Sužaidėme puikią pirmąją rungtynių pusę, o būtent to ir norėjome. Vis tik praleistas įvartis įrodo, kad visos komandos yra geros ir jeigu nebūsi atsargus, būsi nubaustas.“

Kitas rungtynes vokiečiai žais birželio 19 d. su Vengrija, o škotai mes iššūkį Šveicarijai.