Aukštaūgis pirmą kartą karjeroje vasarą priverstas ieškotis naujos darbovietės NBA. Nuo birželio 30 d. NBA klubai gali dairytis pastiprinimo laisvųjų agentų rinkoje, o liepos 6-ąją oficialiai sudaryti sutartis su jais.

Anot federacijos generalinio sekretoriaus Mindaugo Balčiūno, dėl naujo klubo paieškos J. Valančiūnas liepos pradžioje turi būti sveikas, dėl to yra priverstas praleisti rinktinės treniruočių stovyklą.

„Jonas tikrai nori žaisti už rinktinę. Draudimo situacija taip pat yra ne problema. Sąlyga, kurios neišpildo šie du faktoriai, yra ta, kad Jonas liepos pradžioje turi būti sveikas su NBA klubu.

Deja, to užtikrinti negali niekas. 18 metų Jonas suprato Lietuvą atstovaudamas rinktinei. Jei situacija kardinaliai nesikeis, Lietuvai reikės suprasti Joną. Jis bus su rinktine, o jos tikslai nesikeičia. Turime pajėgią sudėtį, kuri gali įgyvendinti visus tikslus, tad į Puerto Riką keliausime iškovoti kelialapį į Paryžių.

Po Puerto Riko Jonas visiškai prisijungs prie nacionalinės komandos jau kaip žaidėjas“, – spaudos konferencijoje naujieną pristatė M. Balčiūnas.

„Gaila, tokia situacija, negaliu būti žaidėju. Bet esu su rinktine, savo dvasia, patarimais.

Pats būsiu kartu, sportuosiu, treniruosiuosi, ruošiuosi Paryžiui, olimpinėms žaidynėms. Palaikysiu komandą, kuo galiu. Tikiuosi, supras mane Lietuva“, – atsargiai žodžius rinko J. Valančiūnas.

K. Maksvyčiui ši žinia nebuvo netikėta. Rinktinės strategas pristatė paskutinę minutę prie nacionalinės komandos stovyklos prisijungiančius Vaidą Kariniauską ir Motiejų Krivą. Greitoji rinktinės pagalba komandai ruoštis atrankos turnyrui.

„Kažkiek ruošėmės šiam planui „B“. Bandėme atsižvelgti į savo žaidėjų sąrašą ir jį papildyti kitais kandidatais.

Dėl asmeninių ar sveikatos priežasčių atsisakė atvykti Laurynas Birutis, taip pat Martinas Gebenas. Į šį rinktinės etapą nusprendėme įtraukti perspektyvųjį Motiejų Krivą. Duos naudos treniruotėse, o jei reikės, padės mums ir kitame etape.

Kiek planus sujaukė Augusto Marčiulionio trauma. Pradėjome galvoti apie combo gynėjų papildymą.

Turbūt sulauksiu klausimų, ką pakviesiu iš čempionų komandos. Norėjome čia matyti ir Margirį Normantą, Dovydą Giedraitį, bet šie negali padėti rinktinei. Nusprendėme į šią poziciją pasikviesti tikrą įžaidėją Vaidą Kariniauską, kuris padės ir gal net konkuruos dėl vietos rinktinėje.

Mūsų tikslai nesikeičia. Keliausime į Puerto Riką iškovoti vietą žaidynėse“, – kalbėjo strategas. Plačiau apie tai – čia: delfi.lt/a/120030250.

K. Maksvyčio pajėgos dėl vienintelio kelialapio į olimpines žaidynes kovos Puerto Rike. Atranka vyks liepos 2-7 dienomis.

A grupėje Lietuvos rinktinė susigrums su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto rinktinėmis. Jei mūsiškiai užims bent antrą vietą, tuomet pusfinalyje lauks Italijos, Puerto Riko arba Bahreino rinktinės iššūkis.

Prieš ją K. Maksvyčio auklėtiniai sužais dar dvejas draugiškas rungtynes:

Birželio 23 d. Lietuva – Slovėnija (Vilniaus „Twinsbet“ arena)

Birželio 25 d. Slovėnija – Lietuva (Liubliana).

Bus papildyta.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės spaudos konferencija

Rinktinės kandidatai: