30-metis gynėjas jau buvo spėjęs pasiplanuoti su šeima atostogas, tačiau sekmadienį su šeimyna traukė kryptimi, kuri nebuvo numatyta išankstiniuose V. Kariniausko planuose.

Pagrindinės rinktinės kandidatų stovykloje šiemet būtume išvydę Augustą Marčiulionį, tačiau šiam gavus apmaudžią traumą K. Maksvytis turėjo koreguoti nacionalinės komandos sąrašą ir jame atsidūrė V. Kariniausko pavardė.

„Nusprendėme į šią poziciją pasikviesti tikrą įžaidėją Vaidą Kariniauską, kuris padės, o gal ir net konkuruos dėl vietos rinktinėje“, – sekmadienį paskutines kandidatų sąrašo korekcijas ir netikėtą papildymą pristatė K. Maksvytis.

Tokios korekcijos šiek tiek primena 2016-ųjų vasarą. Prieš 8-erius metus V. Kariniauskas nebuvo įtrauktas į Lietuvos rinktinės paraišką, prieš olimpines žaidynes siųstą Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA), tačiau pasirengimo cikle įžaidėjas pateisino stratego lūkesčius ir su galutiniu komandos dvyliktuku keliavo į Rio de Žaneirą.

„Vaidas – tikras įžaidėjas. Ne tiek svarbu, ką jis pats daro aikštėje, kiek svarbu, kaip tuo metu komanda žaidžia“, 2016 m. kalbėjo J. Kazlauskas, aiškinęs sprendimą į olimpinę komandą įtraukti V. Kariniauską.

„Patys geriausi prisiminimai. (...) Tuomet rinktinei atstovavo Paulius Jankūnas, Jonas Mačiulis, Antanas Kavaliauskas, Renaldas Seibutis, Robertas Javtokas... Visi tie, kurie dabar jau nebežaidžia.

Pasikeitė kardinaliai rinktinė. Ir pačiam nebe 22, o šiemet bus 31-eri. Daug kas pasikeitė mano gyvenime. (...) Manau, ir pats pasikeičiau“, – svarstė V. Kariniauskas, Delfi paklaustas apie olimpinę 2016-ųjų patirtį.

Nors šiemet po sezono turėjo vos kelias laisvas dienas, krepšininkas neturėjo jokių dvejonių sulaukęs K. Maksvyčio kvietimo.

„Kai reikia, turi keliauti ir padėti“, – kalbėjo V. Kariniauskas, pasidalinęs mintimis apie nelinksmą sezono finišą, patirtį rinktinėje ir neblėstantį norą vilkėti Lietuvos rinktinės marškinėlius.

– Jūsų pavardės nebuvo išankstiniame rinktinės kandidatų sąraše. Kada sulaukėte Kazio Maksvyčio kvietimo?, Delfi paklausė V. Kariniausko.