„Bet jūs man paaiškinkit, ar tai ne kenkimas Lietuvos interesams, kai valstybės vadovas, užuot padėjęs, pats pripažįsta, kad jis stovi ant kelio, kaip užvirtęs medis ir neleidžia Lietuvai judėti pirmyn. Juk EPP laimėjus EP rinkimus, mes turime visus šansus gauti mūsų strateginius interesus atitinkančią poziciją?“, – klausimą kėlė R. Juknevičienė.

Ji tikino, jog Lietuva jau „seniai būtų apsisprendusi pasiūlyti kandidatą į mums reikalingą poziciją, jei ne Gitano Nausėdos pagaliai“.

„Jis gi tikėjosi, kad bus kitokia EP sudėtis, nepavyks balsuot dėl Ursulos liepą ir viskas nusikels į rudenį. Tada bus Seimo rinkimai, gal pavyks mus apskritai eliminuot.

Dabar gi jis pats pripažįsta, kad yra blokavimo priežastis – sako, nepavyks manęs apeit! Bet tai kodėl tu stovi vidury svarbaus kelio išsikėtojęs ir neleidi Lietuvai pasinaudoti puikia galimybe atstovauti ten, kur svarbiausia!“ – emocingai feisbuke situaciją vertino EP mandatą iškovojusi konservatorė.

R. Juknevičienė teigė, jog paprastai tie, kurie atstovauja šalims Europos Vadovų Tarybai (EVT), intensyviai dirba dėl kandidatų, dėl svarbių pozicijų.

„Paklauskit, ar G. Nausėda bent žodį ištarė savo pokalbiuose su Ursula dėl to, kokios pozicijos norėtų Lietuva? Ne. Ir tai yra tiesiog nusikalstamas aplaidumas. Kenkimas, sakyčiau. Ir čia ne apie Landsbergio pavardę kalba, o apie poziciją. Ne visi komisarų postai yra vienodai aktualūs Lietuvos prioritetams ir interesams“, – feisbuke tikino politikė.

Delfi primena, kad prezidentas G. Nausėda sako, kad tol, kol nėra patvirtintas naujasis Europos Komisijos (EK) pirmininkas, yra anksti kalbėti apie Lietuvos kandidatą į eurokomisarus.

„Kai ateis laikas kalbėtis apie portfelius, kalbėsime apie portfelius. Niekas neturi būti Lietuvoje iš anksto garantuotas, kad bus pasiūlytas ir prezidentas pritars jo kandidatūrai“, – po Briuselyje vykusios neoficialios Europos Sąjungos (ES) šalių lyderių vakarienės, skirtos aptarti kandidatūras į svarbiausias Bendrijos pareigybes, teigė G. Nausėda.

„Šito sprendimo aš dar nesu priėmęs, ir jeigu kažkas galvoja, kad tą padarys, apeidamas mane, labai klysta“, – pridūrė jis.