Šį kartą kepiau menkę, bet tikrai galima kepti ir kitokią žuvį! O jei neturite galimybės kepti ant žarijų, kepkite orkaitėje. Sudėkite marinuotą žuvį į kepimo skardą ir kepkite apie 20–25 min įkaitintoje 180C orkaitėje.

Reikės:

Apie 1,3 kg žuvies (menkės ar kitokios)

2 saujų petražolių

6 skiltelių česnako

0,5 citrinos sulčių

5 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukštelio druskos

Pipirų

Kaip gaminti:

  • Nuo menkės be galvos nuskutu žvynus ir nupjaunu pelekus. Žuvį nuplaunu ir nusausinu.

  • Sutvarkytą žuvį supjaustau maždaug 2–3 cm pločio gabalėliais. Supjaustytus gabalėlius dedu į dubenį.

  • Kitame dubenėlyje ruošiu marinatą: susmulkinu didelį ryšulėlį petražolių. Smulkintas petražoles verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu marinatą.

  • 6–7 skilteles česnako susmulkinu arba išspaudžiu česnako smulkintuvu. Česnaką verčiu prie petražolių.

  • Ten pat beriu šaukštelį druskos, šiek tiek pipirų. Įspaudžiu pusę citrinos sulčių. Pilu apie 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską gerai sumaišau – padažas paruoštas.

  • Paruoštą padažą pilu ant žuvies gabalėlių. Sumaišau, uždengiu dubenėlį maistine plėvele. Žuvį palieku 10-15min marinuotis.

  • Tuomet žuvies gabalėlius dedu ant grotelių. Kepu ant įkaitusių žarijų apie10 min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu dar apie 10 min kitą pusę – kol gražiai apskrus.

  • Prie žuvies išviriau basmati ryžių ir pagaminau pomidorų salotų. Pomidorų salotoms – supjaustau kelis pomidorus, nedidelį mėlynąjį svogūną, beriu druskos, pipirų, pilu šiek tiek balzaminio kremo – viską sumaišiau.

  • Salotos paruoštos. Buvo labai skanu.

  • Gaminantiems – skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją