R. Namajunas iškovojo antrą pergalę iš eilės.

Lietuvių kilmės kovotoja narve buvo greitesnė ir smūgiavo tiksliau už varžovę. Dar pirmame raunde po vieno iš smūgių T. Cortez griuvo ant žemės. Nors R. Namajunas stengėsi atakuoti gulinčią varžovę, tačiau ši apsigynė ir išvengė staigios akistatos baigties.

Antrame raunde amerikietė parvertė R. Namajunas, tačiau skausmingo veiksmo neatliko, o pakilusi Rose kovą pratęsė stovėsenoje.

Trečiame raunde kovą kontroliavo R. Namajunas, kuri dukart parvertė varžovę, tačiau priešininkė išvengė skausmingo veiksmo. Ketvirtojo raundo pradžioje T. Cortez atliko smūgių seriją, tačiau didelės naudos tai neatnešė. Nuostolių išvengusi R. Namajunas spaudė priešininkę prie narvo krašto, buvo greitesnė ir kovą perkėlė į lemiamą 5-ą raundą.

Jame T. Cortez siekė lietuvių kilmės kovotojos nokauto, nes iki lemiamo raundo pranašumą turėjo R. Namajunas.

Nors T. Cortez atliko kiek daugiau smūgių, tačiau to nepakako, kad įveiktų R. Namajunas, kuri nutraukė varžovės 11 pergalių seriją.

Po pergalės Rose teigė norinti kovoti dėl šios svorio kategorijos čempionės diržo.

Buvusi čempionė iš pradžių ruošėsi kautis prieš kitą varžovę – Maycee Barber, bet dėl patirtos traumos bei infekcijos organizme ši pasitraukė iš kovos.

„Šiek tiek nusivyliau sužinojusi, jog Maycee negalės kovoti, bet priimu ir T. Cortez iššūkį. Jų kovojimo stilius skiriasi, bet aš viskam pasiruošusi“, – komentavo R. Namajunas.

Ši kova jai gali tapti tramplinu į kovą dėl čempionės diržo. R. Namajunas prieš turnyrą buvo reitinguojama šešta, o jos varžovė – vienuolikta.