„Mūsų šalies technologijų sektorius sparčiai auga ir prie šio augimo svariai prisideda Lietuvoje veikiančios ir pažangius sprendimus kuriančios JAV technologijų įmonės, tarp jų – pasaulinė savo srities lyderė „CAST AI“. Įsiklausome į verslo lūkesčius, kad galėtume gerinti verslo aplinką spartesnei plėtrai, taip pat įgyvendinti naujas iniciatyvas, kurios dar labiau stiprintų šalies technologijų sektorių“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė A. Armonaitė.

Susitikimo metu ministrė „CAST AI“ vadovybei bei JAV investuotojams plačiau pristatė technologijų sektorių ir pagrindinius pranašumus, kodėl užsienio kapitalo technologijų įmonės kuriasi ir plečiasi Lietuvoje. Šalies investicinę aplinką pristatė ir „Investuok Lietuvoje“ atstovai.

JAV startuolis „CAST AI“, turintis Lietuvoje pagrindinį operacijų ir technologijų centrą, kuriame dirba daugiau kaip 50 specialistų, vysto debesų kompiuterijos sprendimus. Įmonės sukurta automatizuota debesijos valdymo ir optimizavimo platforma naudojasi klientai visame pasaulyje. 2023 metų pabaigoje „CAST AI“ buvo pripažinta viena sparčiausiai augančių technologijų įmonių Europoje.

Kaip vieną iš priežasčių, kodėl pasirinko Lietuvą, „CAST AI“ nurodė didelę aukštos kvalifikacijos specialistų, gebančių kurti pažangius ir pasauliniu mastu konkurencingus sprendimus, pasiūlą.

Lietuvoje yra daugiau kaip tūkstantis startuolių, kurių didelė dalis veikia technologijų sektoriuje. Pagal pritrauktas rizikos kapitalo investicijas Lietuva yra antra Vidurio ir Rytų Europoje, o aktyviausios pritraukiant šias investicijas – technologijų įmonės.

Praėjusiais metais JAV buvo ketvirtoji Lietuvos prekybos partnerė – prekybos apyvarta tarp šalių sudarė 4,76 mlrd. eurų. JAV investicijos Lietuvoje siekia 390 mln. eurų. Siekiant paskatinti glaudesnį bendradarbiavimą tarp abiejų šalių inovatorių bei pritraukti JAV technologijų įmones, šiemet Silicio slėnyje buvo atidarytas Lietuvos inovacijų centras.